Mihai Busuioc, votat pentru un mandat de nouă ani la şefia Curţii de Conturi. Cine sunt celelalte persoane care au primit funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Văcăroiu. FOTO Arhiva Adevărul
Nicolae Văcăroiu. FOTO Arhiva Adevărul

Secretarul general al Guvernului Mihai Busuioc a fost numit miercuri de către plenul reunit al Parlamentului, pentru un mandat de nouă ani, în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi în locul lui Nicolae Văcăroiu, al cărui mandat expiră peste câteva zile. Alături de Busuioc, au mai fost numiţi preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii de audit, dar şi un vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi un consilier de conturi.

UPDATE Mihai Busuioc a fost numit în funcţia de preşedinte al Curţii de conturi cu 275 de voturi ”pentru” şi 95 „împotrivă”. În funcţia de vicepreşedinte al instituţiei a fost numit, cu 270 de voturi „pentru” şi 100 de voturi „împotrivă”, Nicu Marcu.

La rândul său, Aurel Dumitru a fost numit în funcţia de consilier de conturi cu 267 de voturi ”pentru” şi 103 voturi „împotrivă”. Tot miercuri au fost aleşi preşedintele şi vicepreşedintele Autorităţii de audit din cadrul Curţii de Conturi.

În funcţia de vicepreşedinte a fost numit Florin Tunaru, persoană apropiată de Liviu Dragnea, cu 267 de voturi „pentru” şi 103 voturi ”împotrivă”, iar funcţia de preşedinte i-a revenit lui Lucian Dan Vlădescu, numit cu 268 de voturi „pentru” şi 102 voturi „împotrivă”.

Deşi Mihai Busuioc este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, alături de care a lucrat vreme de mai mulţi ani, liderul PSD a susţinut în plenul reunit al Parlamentului că noul preşedinte al Curţii de Conturi este o persoană „independentă”.


Mai multe persoane din conducerea Curţii de Conturi îţi încheie mandatele de nouă ani în aceată lună, printre ei fiind şi Nicolae Văcăroiu, preşedinte al instituţiei între 2008 şi 2009. În locul lui Văcăroiu, cel mai probabil va veni Mihai Busuioc, persoană apropiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, care şi-a dovedit fidelitatea faţă de  preşedintele social-democrat în perioada scandalului care a dus la căderea Guvernului Grindeanu. 

Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului şi fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în perioada în care instituţia era condusă de Liviu Dragnea, a primit marţi aviz pozitiv pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi de la comisiile reunite de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat.

Busuioc a obţinut 18 voturi „pentru”, 10 „împotrivă” şi o singură abţinere. Au mai primit aviz pozitiv Nicu Marcu, pentru funcţia de vicepreşedinte şi Aurel Dumitru, pentru consilier de conturi.

Pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Audit a fost avizat pozitiv Lucian Dan Vlădescu, iar Florin Tunaru a primit aviz pozitiv pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

O decizie privind aceste propuneri la conducerea Curţii de Conturi va fi luată în plenul reunit al Parlamentului, miercuri, la ora 13:00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite