Marius Budăi, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: „Îi doresc multă sănătate şi succes în activitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Marius Budăi
FOTO: Facebook/ Marius Budăi

Deputatul PSD Marius Budăi a precizat, întrebat despre numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, că nu comentează deciziile guvernatorului. El i-a urat succes în activitate fostului premier Dăncilă.

„Eu nu comentez deciziile guvernatorului, dumnealui a hotărât aşa. Doamnei Dăncilă îi doresc multă sănătate şi succes în activitate”, a afirmat Marius Budăi, întrebat marţi la Parlament despre subiect.

Chestionat dacă este de părere că Viorica Dăncilă va face o figură frumoasă la BNR, social-democratul a spus: „Probabil că da, nu ştiu. Vom vedea. Cred că da”.

Acesta a mai precizat că Dăncilă nu i-a cerut să voteze în Legislativ prelungirea mandatului de guvernator a lui Mugur Isărescu, în perioada în care era prim-ministru.

„Cu toţii cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic”, a explicat Budăi.

De asemenea, deputatul PSD i-a urat succes şi fostului europarlamentar Ioan Mircea Paşcu, şi el angajat la BNR.

„Eu ştiu că Ioan Mircea Paşcu este membru PSD. La fel, nu comentez deciziile guvernatorului BNR, are dreptul să-şi aleagă consilierii pe care îi consideră dumnealui. Îi doresc domnului Paşcu mult succes in activitate”, a conchis Marius Budăi. 

Fostul premier Viorica Dăncilă, fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, conform Biroului de presă al BNR, fiind angajată în 15 mai. Potrivit G4Media, pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea –  trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite