Marinescu: Prestaţia domnului Orban ca ministru nu a fost credibilã pentru plecarea lui la o altã instituţie europeanã

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Orban
Leonard Orban

Liderul de grup al eurodeputaţilor PDL din Parlamentul European (PE), Marian-Jean Marinescu, a declarat marţi searã, dupã avizul negativ primit în plenul de la Strasbourg de nominalizatul României pentru Curtea de Conturi Europeanã, Leonard Orban, cã nu a existat un consemn politic în partid şi cã votul eurodeputaţilor PDL a fost motivat de faptul cã actualul ministru al afacerilor europene 'nu are expertiza necesarã acestui post'.

Liderul grupului PDL din PE susţine cã a declarat public încã din luna iulie, în cadrul unei conferinţe de presã la Craiova, când a aflat despre nominalizarea lui Leonard Orban, cã 'nu este normal ca un ministru care a avut în gestiune fondurile europene - şi am ajuns în situaţia în care am ajuns -, dupã aia sã plece şi sã se ducã la Bruxelles'.

'Pentru mine personal acesta a fost motivul, pentru cã fondurile europene pentru România sunt extraordinar de importante, sunt vitale. Îmi pare rãu, dar domnul ministru a spus tot timpul ce e rãu, nu a spus niciodatã ce trebuie fãcut. Nu a avut o foaie de drum, nu a dus-o la îndeplinire, nici atunci, nici acum. Este punctul meu de vedere, spus în urmã cu patru luni', a adãugat Marian-Jean Marinescu.

'Pentru mine, prestaţia dânsului ca ministru al afacerilor europene nu m-a fãcut sã cred cã poate sã se ducã pe o altã poziţie într-o altã instituţie europeanã', a mai afirmat eurodeputatul, dând asigurãri cã nu are ştiinţã despre un consemn în PDL pentru un vot împotriva lui Leonard Orban.

El a mai precizat cã noua nominalizare a guvernului României pentru postul la Curtea de Conturi Europeanã va fi analizatã tot în funcţie de competenţã, dar cã situaţia ar putea avea atunci un deznodãmânt diferit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite