Marian Sârbu: Lista cu noii miniştri din guvernul remaniat, pe care sunt şi eu, e falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Uniunea Naţională pentru Progresul României, Marian Sârbu, a negat că s-ar afla pe o listă cu miniştri care să facă parte dintr-un viitor guvern remaniat. "Într-o perioadă de criză este absolut penibil să negociezi o astfel de funcţie", a subliniat Marian Sârbu.

Singurii care cunosc detaliile unei eventuale remanieri sunt premierul şi preşedintele, a spus Marian Sârbu. Fostul ministrul al Muncii, a precitat că partidul său "nu a negociat niciun fel de funcţie în această perioadă".

Mai citeşte şi:

Boc: Niciun ministru nu şi-a depus demisia/ Remanierile se fac, nu se discută

El a explicat că UNPR s-a abţinut de la votul moţiunii în Parlament din trei motive. În primul rând pentru păstrarea stabilităţii politice, în plus căderea Guvernului ar fi condus la pierderea acordului cu FMI.

În al doilea rând, UNPR a obţinut garanţia unei pensii sociale minime, care să nu fie afectată de reducerea cu 15%.

În al treilea rând, a subliniat Marian Sârbu, toate măsurile sunt sunt temporare. El a dat ca termen 31 decembrie 2010, pentru aducerea pensiilor la nivelul actual.

Despre stabilitatea politică a vorbit şi Gabriel Oprea, preşedinte executiv al UNPR şi actual ministrul la Apărare. Acesta a confirmat că cei patru membri din partid care au votat în favoarea moţiunii au fost excluşi şi a atras atenţia că "toate partidele trebuie să înţeleagă că România nu va ieşi din criză cu lozinci şi demagogie".

Antena 3 a transmis că Daniel Funeriu şi-ar fi depus deja demisia, gestul său putând fi urmat în cursul zilei de astăzi de Mihai Şeitan şi Mihai Dumitru. Potrivit zvonurilor, Valeriu Steriu a fost propus pentru Ministerul Agriculturii, iar Marian Sârbu pentru cel al Muncii. Totodată, Mihai Dumitru va candida pentru postul de director la de Dezvoltare Rurală, din cadrul Comisiei Europene, urmând să participe la condurs săptămâna viitoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite