Maria Grapini a vorbit la Chişinău despre „receptarea operei lui Eminescu în Europa“. Apoi a postat un mesaj pe Facebook scris cât de cât corect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Grapini
Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini, renumită pentru lejeritatea cu care tratează gramatica limbii române, a vorbit la Congresul Mondial al eminescologilor, desfăşurat la Chişinău, despre „receptarea operei lui Eminescu în Europa“. Maria Grapini a plecat de la Chişinău „cu inima plină de bucurie“ şi cu un mesaj postat pe Facebook, în care, curios, a reuşit să scrie corect toate cuvintele. I-au scăpat doar câteva virgule.

„Plec din Chişinău cu inima plina de bucurie.Felicitari Academiei Republicii Moldova si Academiei Romane pentru organizarea Congresului Mondial al Eminescologilor. Prezentacriticilor, academicienilor,scriitorilor, poeţilor, din multe tari,a facut ca intalnirea sa fie de înaltă calitate.Am fost onorata sa fiu invitata sa vorbesc despre importantă valorilor naţionale,culturale si despre receptarea operei lui Eminescu in Europa.Ma întorc cu un geamantan de carti! Le Multumesc generoşilor scriitori si Multumesc domnului Academician Mihai Cimpoi,pentru distincţia oferita“, a scris Maria Grapini pe Facebook. 

image

Unul dintre prietenii Mariei Grapini a postat un comentariu: „Împărtăşiţi-ne mai multe! Vă aşteptăm cu noutăţi. Drum de întoarcere liniştit!“. Maria Grapini a răspuns: „Cu drag, mâine. Acum am aterizat şi mâine la 5 plec la Bruxelles“. 

Pe 31 august, de Ziua Limbii Române, Maria Grapini a scris un mesaj în care a ignorat semnele de punctuaţie şi a repetat de trei ori într-o frază cuvântul „imagine“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite