Foto Marcel Ciolacu, vizită la deschiderea fabricii Nokian Tyres: „Parteneriarul cu mediul privat este calea sigură pentru dezvoltare”

0
0
Publicat:

Românii vor putea cumpăra, începând de anul viitor, anvelope produse pe plan local, grație unei investiții majore realizate de compania finlandeză Nokian Tyres în Oradea, transmite premierul Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

foto marcel ciolacu fabrica de anvelope oradea nokian tyres
Marcel Ciolacu vizitează noua fabrică de anvelope de la Oradea FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat recent într-o postare pe Facebook că fabrica de anvelope din Oradea, relocată din Rusia, va deveni un important centru de producție la nivel global, generând sute de locuri de muncă și impulsionând economia națională.

Fabrica Nokian Tyres din Oradea a fost inaugurată oficial, după o investiție totală de 650 de milioane de euro, din care 100 de milioane de euro reprezintă sprijinul acordat de Guvernul României.

Potrivit premierului Ciolacu, această investiție subliniază colaborarea solidă dintre sectorul privat, autoritățile locale și guvern, demonstrând că parteneriatele public-private reprezintă o soluție eficientă pentru dezvoltarea economică a țării.

În cadrul vizitei sale la Oradea, premierul a evidențiat că până la sfârșitul acestui an fabrica va avea 300 de angajați, urmând ca până în 2025 numărul acestora să crească la 500, toți beneficiind de salarii comparabile cu cele din țările occidentale.

În plus, fabrica va produce anvelope nu doar pentru piața internă, ci și pentru export, consolidând astfel poziția României pe piețele internaționale.

Nokian Tyres este un ambasador al României pe plan global, prin producția exportată în întreaga lume”, a declarat Ciolacu, exprimându-și încrederea că succesul acestei investiții va atrage și alți investitori de calibru internațional în țară.

De asemenea, premierul a anunțat că modelul Nokian Tyres va sta la baza unui nou Program Național pentru Marea Industrie, în valoare de 2 miliarde de euro, destinat stimulării unor investiții similare în alte sectoare economice.

Oradea, orașul care găzduiește această investiție majoră, a fost descris de premier ca fiind unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare ale României, datorită atragerii fondurilor europene și implicării active a autorităților locale.

Premierul a profitat de vizită pentru a explora frumusețea orașului, apreciind căldura cu care a fost întâmpinat de localnici.

Cu această nouă investiție, România își consolidează poziția ca un hub industrial emergent în Europa de Est, iar colaborarea dintre guvern, autorități locale și investitori internaționali promite să genereze noi oportunități economice și locuri de muncă în următorii ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite