Marcel Ciolacu, reacție față de poziția Rusiei în cazul în care România va livra un sistem Patriot Ucrainei: „Înseamnă că noi contăm“

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, marți seara, despre posibilitatea ca România să livreze un sistem Patriot Ucrainei.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: arhivă
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: arhivă

Premierul Ciolacu a afirmat că decizia finală privind livrarea unui sistem patriot Ucrainei se va lua în CSAT, însă a ținut să sublinieze că îl bucură reacția Moscovei. „Înseamnă că noi contăm și are temeri că lumea se mobilizează împotriva dictatorului Putin”, a spus premierul la digi24.ro.

Marcel Ciolacu a comentat și declarația ministrului Apărării Naționale din România, Angel Tîlvăr, care a spus că „sistemul Patriot operațional în România este indispensabil”.

Este prematur. Decizia se va lua în cadrul CSAT, cum este și normal. Este o decizie importantă. Cu alte cuvinte, o eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova. Rusia nu va ataca România. Rusia nu-și permite să atace România și nici nu vrea să atace România. România este membră NATO, avem un partener strategic – Statele Unite ale Americii. Am avut o discuție telefonică cu domnul președinte, n-am intrat în detalii. A rămas că această decizie se va lua în CSAT, și în primul rând în ceea ce privește siguranța României. Repet, nu există temeri că Rusia ar ataca România. Nu există o logică să facă Rusia acest lucru. Pe mine mă bucură reacția Moscovei. Înseamnă că noi contăm și are temeri că lumea se mobilizează împotriva dictatorului Putin”, a mai spus Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite