Marcel Ciolacu, despre modificarea datei alegerilor prezidenţiale: „Este exclus! Şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria”

0
Publicat:

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a confirmat din nou faptul că partidul pe care îl conduce va avea candidat propriul pentru alegerile prezidenţiale şi a precizat că nu ia în calcul schimbarea datei la care acestea vor avea loc.

Marcel Ciolacu, la conferinţa de presă de vineri
Marcel Ciolacu, la conferinţa de presă de vineri

În cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o, preşedintele PSD a vorbit despre succesul partidului su la alegerile locale şi despre faptul în unele localităţi au venit echipe de tineri, precizând că şi în politică trebuie să ţii cont tot timpul de faptul că lumea se schimbă şi să te adaptezi la noile realităţi, ca să poţi câştiga.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, a anunţat că PSD are o strategie proprie şi că nu există nicio îndoială că va avea candidat propriu, în condiţiile în care a câştigat clar majoritatea localităţilor la alegerile locale şi, mai ales, după 20 de ani în care România a avut un preşedinte de dreapta.

Marcel Ciolacu a insistat pe ideea că PSD va veni cu o decizie rapidă, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca în interiorul partidului candidatul la preşedinţie să fie stabilit, iar Congresul Politic Naţional să se desfăşoare fără nicio emoţie.

În ceea ce priveşte un alt subiect sensibil, cel al datei alegerilor prezidenţiale, despre care liberalii au spus că ar putea fi mutată mai aproape de cea a alegerilor parlamentare, liderul PSD a devenit vehement şi a spus că exclude acest lucru nu din perspectiva de şef al PSD, ci din calitatea de prim-ministru.

„Este exclus pentru prim-ministrul Marcel Ciolacu! Eu nu pot să mă mai uit în ochii niciunui alt lider de partid politic din România, dacă vin, după o decizie luată în coaliţie, statutară şi corectă, să le spun românilor că, în funcţie de interesul unui partid sau al altuia, eu, prim-ministrul Marcel Ciolacu schimb data alegerilor.

Ca să înţelegeţi de ce exclud această variantă. Am spus foarte clar şi ştiţi şi aveţi toate înregistrările: nu voi ieşi şi nu voi comunica presei comasarea alegerilor decât cu un calendar întreg al alegerilor din acest an. Nu din funcţia de preşedinte PSD, ci din funcţia de prim-ministru eu nu fac aşa ceva.

Am vorbit un lucru foarte clar şi ne-am asumat acel lucru. Dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria. Guvernul României reprezintă altceva decât şmecheriile şi interesele şi calculele electorale ale unora. Guvernul României e guvernul României, indiferent din ce partid faci parte”, a spus Marcel Ciolacu în faţa ziariştilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite