Marcel Ciolacu: „Dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu / FOTO Shutterstock
Marcel Ciolacu / FOTO Shutterstock

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat, întrebat fiind de ce s-a făcut o obsesie pentru schimbarea Avocatului Poporului, Renate Weber, că aceasta este considerată un instrument care poate ataca anumite încălcări de drepturi şi libertăţi. În cazul unei schimbări, precizează Ciolacu, PSD s-ar adresa Curţii Constituţionale.

”Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a ieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber care nu este un comunicator, nu este în talk-show-uri. Doamna reprezintă Avocatul Poporului şi... ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR1, marţi seara.

Preşedintele social - democraţilor a adăugat că dacă se va forţa schimbarea Avocatului Poporului, PSD ca ataca horărârea la Curtea Constituţională.

”Problema este alta. Renate Weber este o instituţie din instituţiile statului de drept. Avocatul Poporului, CCR-ul. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională”, a mai declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai anunţat că se va adresa şi familiei socialiştilor europeni şi la criticat pe preşedintele Klaus Iohannis despre care a spus că s-a implicat, depăşind o linie roşie, în campania electorală.

”Categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai. Pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să  vii cu aşa ceva. Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seamă de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia.  Nu ai voie, indiferent că e stare de război, că este pandemie, să creezi un asemenea precedent cum l-a creat preşedintele Iohannis în campania electorală susţinând un partid politic. A depăşit o linie roşie. Renate Weber a venit şi a spus: înţeleg că este pandemie, dar nu depăşiţi linia roşie de încălcare a drepturilor şi libertăţilor”, a mai declarat Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber - al cătrei mandat ar urma să se încheie în 2024 - precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite