Mănescu, despre numirea Luminiţei Odobescu în funcţia de comisar european: E foarte important să fie un om cu experienţă, respectat la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminita Odobescu FOTO Facebook Luminita Odobescu
Luminita Odobescu FOTO Facebook Luminita Odobescu

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat, joi seară, la Antena 3, că Luminiţa Odobescu, actualul şef al Reprezentanţei României la Uniunea Europeană, ar putea fi numită comisar european din partea României. Mănescu susţine că trebuie desemnat un om ”cu experienţă şi care să fie respectat acolo, la Bruxelles”.

Ramona Mănescu a declarat, joi seară, că a auzit că Luminiţa Odobescu ar putea ocupa funcţia de comisar european din partea României şi spune că din cele 13 posturi rămase libere, zece ar trebui ocupate de femei.

”Am auzit, sigur că România, în primul rând, după cum s-au aşezat lucrurile, este foarte probabil ca România să trebuiască să nominalizeze o femeie. Au mai rămas foarte puţine poziţii, au mai rămas 13 din care 10, conform balenţei de gen, 10 trebuie să fie femei. Delegaţia României trebuie să se impună şi de data aceasta, să nominalizeze o femeie, ceea ce nu ar fi rău, nu ar fi o problemă şi sigur că Luminiţa Odobescu este un ambasador cu foarte multă experienţă şi este un om care a dovedit că poate gestiona lucruri foarte complicate. Orice este posibil. Premierul şi preşedintele decid, dar e foarte important să fie un om cu experienţă şi care să fie respectat acolo, la Bruxelles, iar Luminiţa cred că este foarte respectată”, a declarat Ramona Mănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite