MAE dă vina pe traducător pentru gafa privind testarea românilor la intrarea în Grecia: O regretabilă eroare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe. FOTO: Arhviă
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe. FOTO: Arhviă

MAE a precizat, la mai mult de 12 ore de când a anunţat că testarea la intrarea în Grecia va fi obligatorie, că „dintr-o eroare de traducere a Ambasadei României la Atena” s-a indus ideea greşită că toţi cetăţenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuşi testării. Colaborarea cu cel care a făcut traducerea a încetat, iar cei responsabili din cadrul ambasadei vor fi cercetaţi disciplinar şi sancţionaţi.

Prin urmare, testarea persoanelor care intră în Grecia pe cale terestră, se va face, în continuare, în mod aleatoriu. 

„În contextul informaţiilor anunţate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condiţiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă menţiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autorităţile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greşită că toţi cetăţenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuşi testării”, a precizat MAE joi.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a făcut traducerea, precum şi cercetarea disciplinară şi sancţionarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informaţii.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, miercuri, că toate persoanele care intră în Grecia cu maşina sunt testate obligatoriu la frontieră, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate. Dacă rezultatul testului este pozitiv, persoanele nevaccinate intră în carantină 10 zile, iar cele vaccinate 7 zile.

„A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locaţie stabilită de autorităţile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile”, a mai transmis MAE.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite