Macovei şi Boc nu cred în varianta fuziunii între PNL şi PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Monica Macovei pune sub semnul îndoielii ideea unei fuziuni între PDL şi PNL, alianţa fiind o variantă mai potrivită în acest caz. În acelaşi ton, fostul premeir Emil Boc recomandă constituirea unei alianţe între PNL şi PDL, care să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale.

„Nu ştiu dacă fuziunea este cel mai bun lucru. Eu văd o alianţă care să susţină un candidat unic la alegerile prezidenţiale. Trebuie măsurat, fiecare are candidat. Noi îl avem pe Cătălin Predoiu, trebuie să vedem ce vrea electoratul. Trebuie făcute măsurători pana în iulie. Trebuie să dăm jos mafia roşie, asta înseamnă PSD. Acum au luat 37% din 8% din totalul populaţiei care votează, este un scor foarte mic. Prezenţa a fost mică", a spus Macovei, privind viitorul candidat al dreptei la Preşedinţie, într-o emisiune la Pro TV.

Întrebat cum vede fuziunea PDL-PNL, Emil Boc a spus că dacă discuţiile incep cu fuziunea, obiectivul comun, de câştigare a prezidenţialelor, va deveni un obiectiv secundar. „Recomandarea mea pentru toată lumea, din experienţa, ar fi ca până în ianuarie 2015 sa vorbim de o alianţă PNL-PDL, una deschisă şi celorlalte forţe de dreapta, şi nu inchisă, care să conducă la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Dacă începe acum să se pună pe tapet în primul rand problema fuziunii, vă asigur ca şase luni în teritoriu vor fi dezbateri în fiecare judeţ cine să fie şef, pe ce poziţie şi cum. Obiectivul comun, de a câştiga prezidenţialele, va deveni un obiectiv secundar“, a spus Boc, referitor la ideea unei fuziuni PNL-PDL.

Crin Antonescu şi Vasile Blaga au anunţat că PNL şi PDL vor merge, mai întâi, braţ la braţ pentru alegerile prezidenţiale, apoi se vor uni într-un singur corp politic. „De astăzi vor începe şi discuţiile în teritoriu, localitate cu localitate. Aleşii noştri din comune, oraşe şi judeţe trebuie să facă majorităţi. Ori suntem împreună, ori nu mai suntem“, a spus liderul PDL, joi, la Adevărul Live. 

De partea cealaltă, Crin Antonescu, preşedintele demisionar al PNL, le-a cerut liberalilor din teritoriu să rupă imediat alianţele cu PSD, acolo unde ele mai există, şi să se alieze cu noii parteneri. „Noi trebuie să ne comportăm ca nişte oameni serioşi din punct de vedere politic şi corecţi, chiar dacă asta va costa în anumite judeţe sau localităţi ieşirea dintr-o majoritate sau schimbarea unei majorităţi“, a spus Antonescu.

Pe aceeaşi temă:

Vasile Blaga, la Adevărul Live: „Invit PMP să se întoarcă la matcă. PDL nu are nevoie de acceptul lui Traian Băsescu“
 

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a fost invitat la Adevărul Live imediat după ce liberalii şi democrat-liberalii au anunţat că vor fuziona. Blaga a vorbit despre ce implică viitorul proiect de dreapta, dar şi despre rolul preşedintelui Traian Băsescu în această nouă construcţie politică.


Cum merge alianţa dintre PNL şi PDL la firul ierbii. Liberalii se desprind greu de PSD


La centru, lucrurile sunt clare: PNL şi PDL vor face o alianţă electorală, apoi vor fuziona. În teritoriu, nu toată lumea este mulţumită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite