Macovei: "Nu există în PE o Comisie de Etică, Cătălin Ivan fabulează"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei nu poate fi suspendată din Parlamentul European
Monica Macovei nu poate fi suspendată din Parlamentul European

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a explicat astăzi, într-o declaraţie de presă, că nu există în Parlamentul European o Comisie de Etică care să o cerceteze pe motiv "că a minţit", aşa cum "fabulează" eurodeputatul PSD Cătăllin Ivan.

"Cătălin Ivan fabulează şi intoxică presa cu informaţii false. În încercarea de a acoperi haosul creat de dezastruoasa guvernare Ponta, se vede că singura strategie electorala rămasă pentru USL este minciuna, dezinformarea şi defăimarea. Responsabil cu promovarea acestora este europarlamentarul Cătălin Ivan", a susţinut Monica Macovei.

"Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a fost citat recent de presa finanţată de Voiculescu că aş fi cercetată de Comisia de etică a Parlamentului European pe motiv că am «minţit şi dezinformat». Vorbind despre această anchetă, Cătălin Ivan a afirmat: «Din păcate pentru viitorul României, deoarece este la prima abatere, probabil va scăpa uşor, nu va fi suspendată din Parlament, deşi, personal, mi-aş dori mult acest lucru», a mai spus Macovei.

Europarlamentarul PDL a precizat că o astfel de Comisie de Etică nu există în Parlamentul European.

"O astfel de Comisie de etică, cum fabulează Cătălin Ivan, nu există în Parlamentul European. Dacă europarlamentarul Cătălin Ivan, care este de 3 ani în Parlamentul European, nu ştie asta, înseamnă că a stat degeaba acolo. În loc să lucreze şi să facă ceva constructiv pentru România şi Europa în Parlamentul European, Cătălin Ivan se ocupă cu minciuna, dezinformarea şi defăimarea", a arătat Monica Macovei.

Aceasta a menţionat că "realitatea este că USL duce o campanie electorală plină de minciuni, dezinformare şi defăimare asemenea comuniştilor din perioada când România era sub ocupatie sovietică".

"Prin aceste acţiuni, USL îi minte şi trădează pe români şi încalcă regulile Uniunii Europene mutând disputa politică internă, plină de minciuni, în Parlamentul European. Liderii USL se discreditează pe ei, dar mai grav este că discreditează România, pe care în momentul de faţă o conduc. Minciunile şi dezinformarea liderilor USL, alături de mesajele repetate anti-europene nu fac decât să izoleze România pe plan extern", a punctat europarlamentarul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite