Macovei: CEDO, de acord cu reducerile de 25%, USL a minţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei, fost ministru român al Justiţiei
Monica Macovei, fost ministru român al Justiţiei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a postat pe blog o decizie CEDO, prin care se resping reclamaţiile a doi români privind reducerile salariale de 25%, pe motiv că nu au fost încălcate drepturi ale omului, vicepreşedintele PDL acuzând USL că i-a minţit pe români în această privinţă.

Macovei a precizat că CEDO a declarat inadmisibile, la 6 decembrie, cererile făcute de doi reclamanţi români care s-au adresat Curţii împotriva tăierilor salariale ale bugetarilor cu 25%.

"Prin aceasta decizie, CEDO a confirmat hotărârea Curţii de Apel din Timişoara (care a respins acţiunile reclamanţilor) şi a constatat că, prin reducerile salariale, statul român nu a încălcat drepturile omului şi că nu există vreun drept statuat de Convenţie de a primi o anumită sumă de bani ca salariu", a scris Macovei.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, decizia CEDO arată clar că nu există un principiu al "drepturilor câştigate".

"Nu există un astfel de principiu (în niciun caz în domeniul drepturilor salariale). Şi nu a existat vreodată. Expresia «drepturi câştigate» a fost lansată acum câţiva ani de foştii membri ai CSM, atunci când, în magistratură, a început furia acordării de sporuri, unii altora, prin hotărâri judecătoreşti. Ne amintim că USL, prin reprezentanţi ca Năstase sau Athanasiu, afirma în 2010 că aceste reduceri încalcă drepturile omului şi ameninţă cu sesizarea CEDO. Prin neştiinţă sau minciună, aceşti politicieni au creat, în mod iresponsabil, speranţe false românilor şi i-au provocat într-un context sensibil care presupune măsuri dureroase, însă necesare. Felicitări majorităţii judecătorilor români care, prin deciziile luate, au arătat că ştiu şi înţeleg prevederile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, că respectă separaţia puterilor şi faptul că doar Guvernul stabileşte politica bugetară şi salarială", a mai scris Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite