Luni a avut loc o întâlnire între vicepremierul Ana Birchall şi secretarul de stat Mike Pompeo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Ana Birchall FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a avut, luni, 25 iunie 2018, o întâlnire la Departamentul de Stat cu secretarul de stat, Mike Pompeo. În cadrul întâlnirii cei doi oficiali au discutat despre politica externă a ţării noastre, inclusiv despre NATO şi parteneriatul dintre România şi SUA.

Vicepremierul Ana Birchall a reafirmat importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii pentru politica externă a ţării noastre şi a subliniat succesul reuniunii anuale a Dialogului Strategic de la Bucureşti.

Cei doi demnitari au convenit continuarea coordonării strategice dintre România şi State Unite pentru avansarea priorităţilor comune în regiune şi gestionarea cu succes a ameninţărilor la adresa securităţii, prosperităţii şi democraţiei cu care se confruntă Europa din partea unor forţe externe. 

Viceprim-ministrul Ana Birchall a subliniat importanţa menţinerii unei politici coezive şi echilibrate a NATO pe flancul estic. Salutând cooperarea excelentă în materie de securitate, Ana Birchall a reconfirmat obiectivul asumat al României de a-şi îndeplini angajamentele privind împărţirea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO în vederea consolidării capacităţilor defensive ale aliaţilor.

Oficialul român a remarcat oportunităţile de dezvoltare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic şi a reiterat angajamentul ferm al României pentru aprofundarea securităţii energetice a Europei, prin continuarea implementării proiectelor de interconectare energetică la nivel regional şi diversificarea surselor de aprovizionare.

Prezent la întâlnire, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat semnificaţia specială a discuţiilor la nivel înalt dintre cei doi oficiali pentru consolidarea Parteneriatului Strategic, bazat pe valorile democratice împărtăşite de cele două ţări. Totodată, ambasadorul român a salutat cooperarea strânsă dintre cele două ţări în domeniul securităţii şi acţiunile concrete de consolidare a parteneriatului pe dimensiunea economică.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite