Ludovic Orban: Parlamentarii stau acasă şi nasc tot felul de iniţiative legislative în izolare fără un context foarte serios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, premierul României. FOTO Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban, premierul României. FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban spune că, dacă va fi invitat la Parlament printr-o procedură parlamentară sau constituţională, cu siguranţă va merge pentru a prezenta măsurile luate de Guvern în această perioadă, el precizând că, deocamdată, parlamentarii stau acasă şi „nasc tot felul de iniţiative legislative în izolare fără un context foarte serios”.

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, dacă va merge la Parlament pentru a prezenta un raport în legătură cu măsurile luate în ultima perioadă. „Unde să mă duc la Parlament, că parlamentarii stau acasă şi nasc tot felul de iniţiative legislative în izolare fără un context foarte serios....”, a spus premierul.

Orban a precizat că dacă va fi invitat la Parlament, va merge acolo. „Informez periodic cetăţenii privind deciziile pe care le luăm, măsurile pe care le luăm. Când se va relua activitatea parlamentară şi printr-o procedură parlamentară sau constituţională voi fi invitat la Parlament, cu siguranţă că voi fi prezent”, a explicat premierul.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat prezenţa premierului Ludovic Orban în Parlament în 28 aprilie pentru a prezenta un raport referitor la măsurile pentru combaterea epidemiei de coronavirus şi motivele care stau la baza lor.

”În baza hotărârii Parlamentului din data de 16.04.2020 privind încuviinţarea prelungirii stării de urgenţă am adresat astăzi o solicitare Biroului Permanent al Senatului de a-l invita pe premierul Ludovic Orban în Parlament pentru a prezenta un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei de COVID-19 şi motivele care le-au determinat”, a anunţat pe Facebook liderul ALDE.

Conform hotărârii prin care Parlamentul a încuviinţat decretul preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă, pe perioada stării de urgenţă, periodic, la fiecare 7 zile, sau ori de câte ori este necesar, Guvernul prezintă Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19 şi motivele care le-au determinat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite