Lucian Romaşcanu (PSD): Deocamdată nu văd un motiv să contestăm la CCR numirea lui Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat joi că social-democraţii nu iau în calcul să voteze guvernul propus de Florin Cîţu, însă vor fi deschişi pentru rezolvarea crizei politice. Acesta e de părere că Florin Cîţu poate strânge o majoritate în Parlament „în proporţie de 100% fără PSD” şi adaugă că deocamdată „nu văd un motiv pentru care să contestăm la CCR” numirea lui Cîţu.

„PSD va fi deschis oricărei soluţii care pune capăt crizei pornite de PNL, în contextul în care avem şi această criză sanitară. Nu înseamnă că luăm în calcul votatea unui guvern propus de Florin Cîţu dar, aşa cum au făcut în noiembrie, mă gândesc că (liberalii n.r.) pot să coalizeze o majoritate în Parlament, în proporţie de 100% fără PSD”, a declarat senatorul PSD Lucian Romaşcanu la o conferinţă susţinută la sediul social-democraţilor.

Acesta a adăugat apoi că PSD urmăreşte să rezolve criza politică şi speră ca propunerea lui Cîţu să fie acceptată de CCR.

„Luptele politice nu îşi au rostul. Toată lumea, inclusiv preşedintele Iohannis trebuie să înţeleagă asta. Pentru binele românilor, sper că propunerea făcută de preşedinte este una care să fie acceptată de CCR în vederea constituirii unei majorităţi”, a adăugat senatorul.

Romaşcanu a precizat apoi că participarea PSD la votul de învestitură al guvernului depinde de lista de miniştri şi programul de guvernare pe care Cîţu îl va prezenta. Social-democratul a adăugat că deocamdată PSD nu are motiv să coteste la CCR desemnarea lui Cîţu.

„Vom depune toate diligenţele pentru a avea un guvern stabil. Dacă Florin Cîţu vine cu o listă rezonabilă de miniştri şi cu un program care să poată pune România pe linie după un moment de criză, nu văd un motiv pentru care să contestăm la CCR”, a conchis Romaşcanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite