Locotenenţii lui Dragnea sar la gâtul lui Tudorel Toader: „Să dea amnistie şi să modifice Codurile penale prin OUG. E plin pământul de oameni de neînlocuit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi unul dintre oamenii săi de încredere, Codrin Ştefănescu
Liviu Dragnea şi unul dintre oamenii săi de încredere, Codrin Ştefănescu

Deputatul Cătălin Rădulescu şi secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu, apropiaţi de Liviu Dragnea, i-au trasat sarcini clare lui Tudorel Toader: să vină cu proiectul de amnistie şi graţiere, dar şi cu ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. „E plin pământul de oameni care au crezut că sunt de neînlocuit“, a avertizat deputatul AKM. „Adevărul“ a explicat cum l-a sfidat Tudorel Toader  pe Liviu Dragnea.

„Acum toată lumea aşteaptă ca ministrul Justiţiei, conform promisiunilor noastre şi conform programului de guvernare asumat şi votat, să facă exact ce am stabilit noi şi în CEx, şi în Consiliul Naţional. Cu această ocazie, la dumneavoastră în emisiune, în direct fiind, îi reamintesc domnului ministru al Justiţiei că suntem în urmă şi cu modificarea prin ordonanţă a Codurilor, aşa cum a spus Curtea Constituţională. Noi trebuia să facem chestia asta în decembrie, suntem deja la începutul lui ianuarie”, a spus Codrin Ştefănescu, la B1TV. 

La ultimul Comitet Executiv de anul trecut, PSD a decis să treacă prin ordonanţă de urgenţă modificările la Codurile penale. De asemenea, la Consiliul Naţional din 16 decembrie, mai mulţi lideri, în frunte cu Liviu Dragnea, au pledat pentru amnistie şi graţiere. 

„Domnule Tudorel Toader, sunteţi obligat ca şi ministru al justiţiei, sa reparaţi toate ororile făcute din 2012 şi pana in prezent in justiţie , împotriva romanilor şi sa eliberaţi de sub şantajul procurorilor DNA si al statului paralel, toti romanii ( fie ei, procurori, judecători , oameni de afaceri , politicieni , jurnalişti sau oameni de rând) si asta nu o puteţi face decât prin amnistie si graţiere. In istorie, domnule ministru au rămas personalităţile care au avut curajul sa îşi asume măsuri drepte (poate pentru unii nepopulare) care au reparat abuzuri , orori ,pentru mii şi mii de romani şi au redat demnităţi , au răzbunat familii distruse , şi au redat încrederea intr-o justiţie corecta, in care oamenii nevinovaţi sa nu mai treacă niciodată prin ce au trecut in aceşti 8 ani. In rest domnule ministru , e plin pământul de oameni care au crezut ca sunt de neînlocuit”, a scris pe Facebook, cu multe greşeli, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Toader fuge de OUG

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu mai vrea să-şi asume ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, cerută de Liviu Dragnea, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Toader a dat şi câteva semnale publice că nu acceptă comanda PSD. Motivul? S-ar face de râs ca profesor de drept.

Mai mulţi lideri PSD îl bănuiesc pe Liviu Dragnea că a renunţat la ordonanţa de amnistie şi graţiere, după ce dosarul său a fost repartizat la un complet de judecată favorabil. Dragnea este suspectat că vrea să-şi salveze singur pielea, susţin surse din conducerea partidului pentru „Adevărul“. Nici premierul Viorica Dăncilă nu susţine amnistia, pasând responsabilitatea la Tudorel Toader, care, la rândul său, trage de timp.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite