Liderul senatorilor PNL: Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov şi Teodorovici sunt groparii României. Ei recunosc oficial criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a afirmat, după adoptarea OUG privind măsurile fiscale, că Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici sunt „groparii României“, aceştia recunoscând oficial criza. Cîţu mai anunţă că va iniţia discuţii cu toţi cei afectaţi de actul normativ.

„Taxa PSD+ALDE+UDMR pe investitiile bancilor va duce la distrugerea economiilor populaţiei din sistemul bancar prin reducerea dobânzilor la depozite şi la restrângerea investiţiilor băncilor în economie. Statul român va apela la investitori străini privaţi sau instituţionali pentru împrumuturi. Băncile locale vor pune taxă în dobânda pe care o cer de la stat. PSD+ALDE+UDMR crează o problemă structurală şi cresc riscul sistemic prin transferarea datoriei României în lei (!!!) direct investitorilor străini. Cu bancile locale mai puteai negocia să nu-ţi vânda obligaţiunile daca te aflai într-o situaţie dificilă, dar cum negociezi cu cei pe care nu-i cunosti?“, a scris Florin Cîţu, lider al senatorilor PNL. 

De asemenea, vicepreşedintele PNL explică faptul că va creşte şi preţul benzinei şi motorinei. „Taxa pe active financiare se va vedea în preţurile sistemului bancar = dobânzile la depozite si dobânzile la credite. Aşa cum supraacciza s-a văzut in preţul combustibilului. Nu va reduce ratele persoanelor cu credite în lei. Trebuie să fii foarte prost să crezi că aşa reduci ratele la credite“, a mai scris Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite