Liderii coaliției au ajuns la un conses privind majorarea salariului minim, de la 1 iulie

0
Publicat:

Liderii Coaliţiei de guvernare au ajuns la un consens, luni, după ședința organizată la Palatul Victoria, și au decis majorarea salariului minim pe economie la 3.700 de lei, de la 1 iulie, în ciuda tensiunilor anterioare.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis creșterea salariului minim FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis creșterea salariului minim FOTO Mediafax

Liderii coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicole Ciucă, au decis, luni, majorarea salariului minim pe economie, de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, de la 1 iulie, și că se va crește de la 200 la 300 de lei suma nesupusă impozitării, din salariul minim, conform surselor „Adevărul”.  

Coaliţia s-a reunit în șediță, luni, de la ora 15.00, pentru a discuta despre majorarea salariului minim, subiect care părea că a dus la neînțelegeri.

De altfel, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a precizat în cadrul unui interviu televizat că vrea să anuleze „orice fel de speculație care a apărut sau a fost împinsă în spațiul public”, afirmând totodată că partidul „nu se opune creșterii salariului minim”. „Este absolut firesc să susținem creșterea la 740 euro a salariului minim. Dorim măsuri de compensare pe care societățile comerciale, angajatorii, capitaliștii români, capitalul privat românesc să le primească, discutate împreună cu asociațiile de resort, cu asociațiile patronale, care ne propun ca una dintre măsuri să fie o deducere, o netaxarea de 300 lei din creșterea care se produce de 400 lei la salariul minim, de la 3300 la 3.700 lei, adică la 740 euro”, a Rareș Bogdan, la Antena 3 CNN.

Premierul Marcel Ciolacu a spus săptămâna trecută, după Consiliul Tripartit, că de la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. ”De la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe. Suntem în direcţia corectă către implementarea salariului minim european”, a afirmat premierul.

Ulterior, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă,  a spus, în cadrul unui interviu la Euronews România, cu privire la declarația premierului privind creşterea salariului minim, că până acum toate deciziile importante au fost discutate în Coaliţie.

Întrebat dacă este o abordare populistă declarația premierului despre creșterea salariului minim, liderului Senatului a răspuns: „Nu am văzut-o nu știu detalii despre ce s-a întâmplat, nu pot să comentez.” „De regulă, toate aceste aspecte care au vizat decizii importante au fost discutate în coaliție. Probabil că, după întâlnirea cu Comisia Tripartită, vom avea o discuție și în Coaliție”, a adăugat Nicolae Ciucă.  

 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite