Lider PNL, întrebat dacă Hellvig se întoarce în partid: Da. Şi cred că va participa la alegerile de anul viitor

0
Publicat:

Vergil Chițac, primar liberal al municipiului Constanța, consideră că Eduard Hellvig, recent demisionar de la șefia SRI, va reveni în PNL și e posibil să candideze la următoarele alegeri europarlamentare, care sunt în iunie 2024.

Eduard Hellvig a mai fost membru PNL până în 2015 FOTO Mediafax
Eduard Hellvig a mai fost membru PNL până în 2015 FOTO Mediafax

Întrebat în emisiunea „Insider politic”, de la Prima Tv, cum vede demisia lui Eduard Hellvig, Vergil Chițac a precizat: „Sincer, eu cred că domnul Hellvig vrea să îmbrăţişeze o carieră politică”.

Chestionat dacă ar putea reveni în PNL, partid unde a mai fost membru până în 2015, când a fost numit la șefia SRI, primarul Constanței a punctat: „Da, asta este impresia mea. Și cred că va participa la alegeri anul viitor”.

Reprezentantul PNL a subliniat că demersul potrivit ar fi cel de a candida la europarlamentare, o candidatură la prezidențiale fiind doar un scenariu.

„Există acest scenariu. Nu aş merge până într-acolo, însă nu mi se pare deloc lipsit de logică şi de perspectivă ca la alegerile europarlamentare domnul Hellvig să fie pe listă”, a completat Chițac.

Eduard Hellvig a fost secretar general al PNl, ministru al Dezvoltării, precum și europarlamentar liberal. Din ultima funcție a demisionat pentru a ocupa scaunul de director al SRI.

Zilele trecute, purtătorul de cuvânt nega scenariul

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a subliniat, lunea trecută, într-o intervenție la Digi24, că retragerea lui Eduard Hellvig de la șefia SRI nu are legătură cu revenirea acestuia în tabăra liberală. Stroe a subliniat că acest aspect nu a fost discutat în PNL. 

„Această retragere poate genera anumite speculații sau poate aduce în plan public mai multe scenarii. În momentul de față nu există legătură între evoluția PNL și retragerea domnului Hellvig. (..) Avem pentru prima oară în societatea românească o retragere motivată de îndeplinirea tuturor obiectivelor. Dar să ajungem să speculăm cu un viitor în PNL, ne ducem în altă parte”, a declarat liberalul.

Ionuț Stroe a subliniat faptul că nu neagă că fostul director al SRI a făcut politică la cel mai înalt nivel în PNL.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că Eduard Hellvig este cel care poate răspunde la întrebările legate de viitorul său după demisia de la șefia SRI.

Ionuț Stroe a subliniat și faptul că în PNL nu s-a discutat despre posibilitatea ca Eduard Hellvig să revină în partid: „În PNL nu am avut o asemenea discuție, anunțul dânsului a fost ulterior ședinței pe care noi am avut-o”.

Vechi și în colaborarea cu PSD

Eduard Hellvig este unul dintre cei care au contribuit și la închegarea USL în 2011, lucru evidențiat de Victor Ponta, în intervențiile sale de anii trecuți.

„Au fost votaţi scriind pe ei USL - pe toţi, fără nicio excepţie, vorbesc de cei de la PNL - o idee extraordinară ai cărei părinţi sunt Crin Antonescu, cu mine, cu Dragnea, cu Radu Stroe, cu Edi Hellvig şi de care au beneficiat tot felul de impostori”, afirma Victor Ponta, în 2015, despre relația liberalilor cu PSD. În prezent, PNl este partener de guvernare al PSD în Executivul Ciolacu, după ce și social-democrații au susținut Cabinetul Ciucă, premier care a demisionat la începutul lunii iunie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite