Cine este Răzvan Ionescu, șeful interimar al SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Răzvan Ionescu va prelua conducerea interimară a Serviciului Român de Informaţii după demisia lui Eduard Hellvig. Acesta are o experiență de mai mult de două decenii în cadrul instituției și a condus o unitate centrală pentru combaterea amenințărilor transfrontaliere.

Răzvan Ionescu, șeful interimar al SRI
Răzvan Ionescu, șeful interimar al SRI

Răzvan Ionescu are 47 de ani și este absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti. A urmat cursuri postuniversitare cu specializarea Geopolitică şi Geostrategie în cadrul Academiei de Studii Economice.

A absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, potrivit www.sri.ro. De asemenea, este absolvent al cursurilor seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului organizate de Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall" (Germania).

Generalul Răzvan Ionescu a ocupat funcţii în cadrul unităţilor centrale şi teritoriale, înregistrând „succese operaţionale”, în parteneriat cu servicii de informaţii din spaţiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaţionale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaţionale, migraţie şi terorism, conform sursei amintite.

În SRI a fost încadrat cu gradul de locotenent şi a absolvit ca şef de promoţie cursurile de iniţiere. Răzvan Ionescu a fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016.

În 23 martie 2017, generalul de brigadă Răzvan Ionescu a devenit prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, după ce decretul de numire, semnat de preşedintele Klaus Iohannis, a fost publicat în Monitorul Oficial. A preluat atribuţiile de prim-adjunct începând cu 24 martie 2017.

Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, a condus o unitate centrală cu responsabilităţi în combaterea ameninţărilor transfrontaliere.

La 1 decembrie 2017, a fost avansat la gradul de general-maior.

În data de 29 noiembrie 2022, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de înaintare în grad a lui Răzvan Ionescu din general-locotenent cu trei stele în general cu patru stele în cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, a susținut luni o declarație de presă la sediul central al SRI în care a afirmat că își dă demisia de la șefia serviciului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite