Liberalii cer mărirea pedepselor pentru cei care propagă bolile contagioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu - FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu - FOTO Eduard Enea

În contextul răspândirii epidemiei de coronavirus, senatorii PNL Alina Gorghiu, Laura-Iuliana Scântei şi Daniel Fenechiu au redactat o iniţiativă legislativă de modificare a Codului penal pentru majorarea pedepselor pentru cei care propagă polile contagioase. Pedeapsa cu închisoarea ar putea ajunge şi până la 15 ani.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a dat mai multe exemple în care români detectaţi cu coronavirus nu au respectat izolarea şi au dus la contaminarea altor persoane.

„Este un proiect pentru care aştept semnături de la parlamentarii tuturor partidelor politice!!!

Pentru că trebuie sa actualizam legislaţia. Este anacronică pedeapsa, dar şi actualul text al infracţiunii!

Şi, în mod sigur, bărbatul internat la Gerota, care a îmbolnăvit numai până acum peste 52 de persoane, tânăra din Hunedoara, care nu a respecta izolarea, exact asta nu au făcut. Ceea ce a pus însă capac a fost românul care, deşi ştia că e infectat, s-a urcat într-o aeronavă cu 60 de pasageri, punând în pericol sănătatea şi poate chiar viaţa acestora.

Sunt fapte grave, iar regimul sancţionator din România este mult prea blând pentru infracţiunea în discuţie, din moment ce nu i-a făcut sa conştientizeze amploarea situaţiei şi să aibă o conduită corespunzătoare.

Cu valori sociale precum sănătatea şi viaţa persoanei nu te joci!

Tocmai de aceea, propunerea este drastică şi corespunde nevoilor sociale actuale”, a precizat Alina Gorghiu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite