Le Pen neagă că partidul său ar fi finanţat din Rusia şi explică cum a ajuns să ia credit de la o bancă cu capital ceho-rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Preşedintele Frontului Naţional francez, Marine Le Pen, a negat că formaţiunea politică pe care o conduce ar beneficia de finanţare din Rusia, ea explicând sâmbătă, în conferinţa de presă la Sinaia, cum a ajuns să ia credit pentru partidul său de la o bancă cu capital ceho-rusesc.

Marine Le Pen neagă că formaţiunea acuzaţiile potrivit cărora organizaţia politică pe care o conduce ar fi finanţată din Rusia.

Întrebată, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia, cum răspunde acuzaţiilor celor care susţin că partidele naţionaliste din Europa ar beneficia de finanţare din partea Rusiei pentru a destabiliza Uniunea Europeană, Marine Le Pen a răspuns printr-un hohot de râs, explicând ulterior contextul în care partidul său a ajuns să se împrumute la o bancă ceho-rusească.

"Am cerut un credit la o bancă franceză, mi-a spus «nu». La o bancă europeană, mi-a spus «nu». La o bancă mondială, mi-a spus «nu». A fost una care a acceptat să ne împrumute bani pentru o dobândă deloc prietenoasă, 6%, o bancă ceho-rusească. Înţeleg că am fost acuzată că am acceptat să semnez un contract (n.r. - de credit) cu această bancă. Ştiţi o alta? Sunt gata să semnez cu o bancă românească. Nu ezitaţi să-mi daţi datele de contact dacă există o bancă din România care să vrea să împrumute Frontul Naţional, pentru că eu, până acum, nu am găsit o alta decât cea care ne-a împrumutat", a spus Le Pen.

Preşedinta partidului naţionalist francez a afirmat că ştie că a fost declanşată o anchetă americană al cărei scop este acela de a stabili sursele de finanţare ale unor partide politice din Europa şi spune că este "o operaţiune un pic copilărească din partea SUA",  care constă în a lăsa să se creadă că Rusia face manevre şi-şi întinde tentaculele pentru a destabiliza Europa.

"Noi nu suntem finanţaţi de Rusia", a spus Marine Le Pen, adăugând că Uniunea Europeană nu este destructurată de partidele patriote şi că singurul lucru pe care acestea îl fac este de a nu se supune ideologiei UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite