Laurenţiu Leoreanu (PNL): Se zvoneşte că PSD doreşte să bage şi alte lucruri în sesiunea extraordinară pe lângă ELCEN, care e un cadou pentru Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Leoreanu, deputat şi vicepreşedinte al PNL. FOTO Eduard Enea
Laurenţiu Leoreanu, deputat şi vicepreşedinte al PNL. FOTO Eduard Enea

Vicepreşedintele PNL, Laurenţiu Leoreanu, a vorbit, la Adevărul Live,  de marii beneficiari ai PNDL, reînfiinţarea comisiilor de specialitate ale PNL, dar şi despre sesiunea extraordinară a Parlamentului.

Cum vedeţi legea salarizării, în condiţiile în care un primar din Bistriţa tocmai şi-a triplat salariul?
Trebuie să existe o limită a bunului-simţ. Salariile trebuiau reaşezate în funcţie de importanţă socială, impact socio-economic etc. Acest lucru trebuie să vină firesc, dar să se încadreze în matricea generală a salarizării. Salariile trebuie să urmărească importanţa muncii, dar trebuie să ţină cont de realitatea în care trăim. Nu poţi veni într-o parte cu zeci de mii de lei, iar în altă parte să ai salarii la limita subzistenţei.

Aţi făcut un Guvern din umbră al PNL.
Nici vorbă ca PNL să aibă un Guvern din  umbră. E vorba despre nişte comisii de specialitate care să analizeze activitatea Guvernului. Vedeţi ce face PSD, cum schimbă programul de guvernare peste noapte.

Când vom vedea şi propuneri din partea acestor comisii?
Se lucrează  acum la un pachet pentru susţinerea mediului de afaceri. Aceste comisii vor trebuie să producă documente care se vor regăsi într-un program de guvernare, care să sădească încredere în români că lucrurile vor merge bine.

Aţi fost convocaţi din vacanţă ca să participăaţi la sesiunea extraordinară pentru trecerea ELCEN la Primăria Cpaitalei.
Lucrurile sunt puţin precipitate cu trecerea ELCEN la Primărie. Cred că domnul Tudose are o anumită teamă faţă de doamna Firea – vârful de lance a lui Liviu Dragnea- drept pentru care cedează destul de uşor la presiunile doamnei primar general. O sesiune extraordinară ar trebui făcută pentru lucruri foarte importante. PSD doreşte să ia ELCEN-ul şi să-l pună în braţele doamnei Firea, care nu are cu ce să se laude după un an de mandat.

A inaugurat pasajul de la Piaţa Sudului.

Da, a inaugurat un pasaj neterminat. Pentru că nu a avut realizări majore, vor să treacă ELCEN la Primăria Capitalei ca să-l treacă în panoplia de trofee. Mi-aş dori ca lucrurile să nu se mai facă pe repede-nainte.

Ştiţi ce va mai fi pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare?
Se aude că s-ar porpune acel proiect pentru transfer de patrimoniu şi proiectul de Cod Adminisitrativ. Sunt aceste zvonuri că PSD doreşte să bage şi alte lucruri pe lângă povestea cu ELCEN.

Ce proiecte de lege pregătiţi pentru toamnă?
Avem un proiect care să reglementeze ajutoarele sociale. Nu e normal ca statul să-i ajute pe cei care vin cu taxiul să-şi ridice ajutorul social. Dar acolo unde persoana are nevoie din partea statului, trebuie să o primească. Noi vorbim de anomalii. Acolo unde e nevoie, statul trebuie să asiste, dar acolo unde e păcăleală, statul nu trebuie să se lase păcălit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite