Laszlo Tokes, exclus de pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Laszlo Tokes FOTO Mediafax
Europarlamentarul Laszlo Tokes FOTO Mediafax

Europarlamentarul Laszlo Tokes nu va figura pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare din 2014, potrivit secretarului general al Uniunii, Kovacs Peter.

“Cu partidul lui Laszlo Tokes (n.r.: PPMT) eu nu cred că avem despre ce să discutăm. UDMR va avea listă la aceste alegeri, deci, dacă găsim un punct de colaborare, desigur numai despre lista UDMR putem să discutăm şi, conform legii, fiecare persoană care apare pe lista noastră trebuie să fie obligatoriu membru UDMR”, a declarat Kovacs.

În prezent, a subliniat el, UDMR exclude posibilitatea ca Tokes să figureze pe lista pentru europarlamentare.

“Noi, în 2009, am colaborat cu Tokes Laszlo, a fost primul pe lista UDMR şi, în prima zi după alegeri, a întors spatele UDMR. Asta înseamnă, de fapt, trădare, la asta s-a referit domnul preşedinte Kelemen Hunor. În momentul de faţă, exclud varianta ca Tokes Laszlo să fie pe lista UDMR, chiar şi dânsul a afirmat că nu crede în acest lucru”, a explicat Kovacs.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali al UDMR, că nu exclude colaborarea cu alte partide, în perspectiva alegerilor europarlamentare din 2014, însă nu le va oferi loc celor care au abuzat de încrederea formaţiunii sale.

Laszlo Tokes a fost ales europarlamentar pe listele UDMR la scrutinul din mai 2009, iar în 2010 a ajuns vicepreşedinte al Parlamentului European, cu susţinerea Partidului Popular European, familie politică din care face parte şi FIDESZ. Între timp, Tokes a devenit liderul unui alt partid politic care reprezintă minoritatea maghiară, Partidul Popular al Maghiarilor din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite