Klaus Iohannis: Solomon Marcus va rămâne în sufletele noastre pentru tenacitatea şi înţelepciunea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, condoleanţe apropiaţilor lui Solomon Marcus, precizând că academicianul „va rămâne pentru totdeauna în sufletele şi gândurile noastre pentru tenacitatea, înţelepciunea şi dragostea cu care şi-a desăvârşit viaţa şi cariera“.

„Am primit cu multă tristeţe vestea dispariţiei Academicianului Solomon Marcus. Performanţa sa ştiinţifică şi devotamentul pentru a construi un sistem educaţional centrat pe nevoile reale ale celui care învaţă reprezintă un model la care ne putem raporta cu toţii. Va rămâne pentru totdeauna în sufletele şi gândurile noastre pentru tenacitatea, înţelepciunea si dragostea cu care şi-a desăvârşit viaţa şi cariera. Transmit sincere condoleanţe şi sunt alături de cei care îl respectă şi îl iubesc pe Academicianul Solomon Marcus. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Române, a murit, joi, la vârsta de 91 de ani, au declarat reprezentanţi ai Academiei Române. Acesta era internat la secţia de hematologie de la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. 

Solomon Marcus, născut pe 1 martie 1925, în judeţul Bacău şi a fost membru titular al Academiei Române. El s-a pronunţat în matematică, lingvistică, teoria educaţiei şi în varii inter-disciplinarităţi.

A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând ulterior titlurile ştiinţifice de doctor în matematică şi doctor docent. 

După absolvirea facultăţii, Solomon Marcus a fost profesor la Facultatea de Matematică din cadrul aceleaşi Universităţi. 

A scris numeroase studii interdisciplinare, cărţi ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiză teatrală, în ştiinţele naturale şi sociale, potrivit Wikipedia. A publicat peste 50 de volume, o parte din acestea fiind traduse în mai multe limbi. De asemenea, el a mai scris şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate. 

Opera sa a fost citată de peste 1.000 de autori. 

Din 1993, Solomon Marcus a devenit membru corespondent al Academiei Române, iar din 2001 era membru titular al Academiei Române. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite