Klaus Iohannis: Situaţia este extrem de gravă. E un moment critic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că joi va avea o întâlnire cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru a evalua situaţia legată de pandemie, în contextul în care s-a ajuns la 1.200 de cazuri de infectare zilnic. ”Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a pandemiei”, a afirmat Iohannis.

   „Mâine voi avea o întâlnire cu ministrul de Interne şi şeful DSU pentru o analiză la zi”, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că ”este un moment critic” având în vedere că s-a ajuns la 1.200 de cazuri zilnic.

„Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a pandemiei”, a afirmat şeful statului.

”Eu sunt convins că Guvernul va veni şi cu explicaţiile aferente. Noi am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi la aproximativ 1.200 cazuri noi pe zi. E clar că trebuie făcut ceva. Acest ceva sunt măsuri relativ simple. Masca e un lucru simplu, sigur. Nimeni nu poartă masca de plăcere, dar asta e metoda prin care putem îngrădi răspândirea virusului. Cealaltă măsură este să păstrăm distanţarea. Purtatul măştii e foarte important şi este impusă. Distanţarea e foarte importantă şi este impusă. Până la urmă ce vrem? Vrem să dăm frâu liber bolii ca să ajungem o naţiune bolnavă sau vrem să îngrădim pandemia. Eu personal şi sunt convins că şi dvs ne dorim să îngrădim răspândirea aceste pandemii”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite