Klaus Iohannis, sărut cu Jean-Claude Juncker. Cum arată fake news-ul unei televiziuni maghiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iohannis sarut cu juncker foto HírTV/Youtube

Duminică seară, o televiziune apropiată Guvernului de la Budapesta a prezentat o fotografie modificată în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pare că-l sărută pe Klaus Iohannis, cu trimitere la sărutul simbolic dintre liderul sovietic Leonid Brejnev şi omologul său redegist Erich Honecker.

Ilustraţia a apărut în cadrul emisiunii „Buyer Show”, difuzată de postul de televiziune maghiar Hir TV, arată Deutsche Welle într-o postare pe Facebook. Imaginea are trimitere vizuală la sărutul simbolic dintre liderul sovietic Leonid Brejnev şi omologul său redegist Erich Honecker.

 

„Copii, în 30 de ani nu s-a întâmplat nimic. Voi pe cine aţi vota?... Boşorogi care se amuşinează în public? Juncker si un mare european despre care nu ştiu cine e”, întreabă ironic comentatorul Hir TV, post de televiziune care, conform DW, se află în proprietatea unuia dintre fondatorii partidului lui Viktor Orban, FIDESZ. Contextul este la un celebru afiş FIDESZ de acum 30 de ani, în care apare perechea Brejnev-Honecker şi un cuplu tânăr. Întrebarea pusă pe afiş, atunci, era: „Voi pe cine aţi vota?”.

Un site maghiar dezvăluie că în fotografia în cauză apar de fapt Juncker şi Timmermans, primul sărutându-l pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene pe chelie. Falsul a fost sesizat de site-ul Magyar Narans, fotografia originală fiind descoperită de un alt site maghiar, 444.hu.

Fotografia originală FOTO magyarnarancs.hu

jucker il saruta pe chelie pe timmermans foto magyarnarancs.hu
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite