Klaus Iohannis: O să-i răspund lui Dăncilă săptămâna viitoare. PSD vrea să întărească asaltul asupra Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
KlausIohannis FOTO Presidency.ro
KlausIohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că a vorbit cu Viorica Dăncilă despre propunerile de revocare a lui Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero şi că îi va da un răspuns premierului la începutul săptămânii viitoare. Totodată, şeful statului precizează că remanierile PSD reprezintă semnalul unui nou asalt asupra Justiţiei.

„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare a unor miniştri şi numire de noi miniştri. Însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai eficient”, a declarat preşedintele.

Şeful statului a explicat că decizia PSD face ca lucrurile „să meargă prost” şi că va reveni cu mai multe detalii săptămâna viitoare, când îi va comunica premierului răspunsul său la cererile de revocare.

„Prima mea impresie e că remanierea se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. E inadmisibil. E o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. (...) Da, am vorbit cu doamna premier şi i-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Însă, vedeti, aici lucrurile capată un contur trist. În condiţiile în care am convocat un referendum, PSD pregăteşte o remaniere care să întărească asaltul asupra Justiţiei şi acest lucru nu poate să fie de bun augur”, a mai subliniat şeful statului.

Privind o eventuală demisie a lui Tudorel Toader, preşedintele a explicat că decizia este constituţională, dar că nu poate semna actele fără a evalua urmările.


„Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru în definitiv este constituţională. Dar nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale şi de aceea voi face nişte clarificări săptămâna viitoare. Încă o dată, prima impresie este că se vrea reluarea atacului pesedist la Justiţie”, a conchis Iohannis.

Afirmaţiile liderului de la Cotroceni vin in contextul în care miercuri, conducerea PSD a decis remanierea miniştrilor Tudorel Toader (Justiţie), Rovana Plumb (Fonduri Europene) şi Natalia Intotero (Românii de pretutindeni), Viorica Dăncilă trimiţând în aceeaşi zi către preşedinte propunerile de revocare a acestora. În locul lor ar putea veni Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite