Klaus Iohannis, la întâlnirea cu ministrul de Externe al Japoniei: România este atractivă pentru mediul de afaceri japonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de stat pentru Afaceri Externe al Japoniei, Nobuo Kishi, ocazie cu care au fost discutate mai multe teme de interes comun. Printre acestea se numără întărirea relaţiilor economico-politice dintre România şi Japonia, de vreme ce ţara noastră este văzută ca un partener important şi atractiv pentru Japonia, mai ales în ceea ce priveşte mediul de afaceri.

Potrivit unui comunicat venit din partea administraţiei prezidenţiale, şeful de stat l-a primit, miercuri, pe ministrul de Externe japonez, Nobuo Kishi, cu privilejul vizitei acestuia în România. La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au fost purtate discuţii privind perspectivele de consolidarea a parteneriatului dintre România şi Japonia, cu accentul pus pe creşterea contactelor politice şi a cooperări economice dintre cele două state.

Din acelaşi comunicat reiese faptul că pentru Japonia, ţara noastră este un partener important, cu o relevanţă strategică în continuă creştere, corelată cu o creştere economică, care o face atractivă pentru mediul de afaceri japonez.

„La rândul său, Ministrul de Stat pentru Afaceri Externe Nobuo Kishi a arătat că, pentru Japonia, România este un partener important, a cărui relevanţă strategică a crescut în ultimii ani, având în acelaşi timp o creştere economică solidă, care o face atractivă pentru mediul de afaceri japonez. Înaltul oficial a subliniat că Japonia doreşte extinderea şi întărirea cooperării cu România”, se arată în comunicatul prezidenţial.

Investiţiile japoneze, încurajate

Preşedintele Iohannis susţine, la rândul său, investiţiile japoneze în România, mai ales în contextul finalizării negocierilor Acordului de Parteneriat Economic şi a Acordului de Parteneriat Strategic UE-Japonia, cu ocazia Summitului UE-Japonia din 6 iulie 2017.

„Totodată, Preşedintele României a încurajat realizarea de noi investiţii japoneze în ţara noastră, a cărei economie are un potenţial mare, inclusiv prin valorificarea oportunităţilor sporite de cooperare economică care se deschid în relaţia României cu Japonia în contextul finalizării negocierilor Acordului de Parteneriat Economic şi a Acordului de Parteneriat Strategic UE-Japonia, cu ocazia Summitului UE-Japonia din 6 iulie 2017. Preşedintele Klaus Iohannis a salutat finalizarea celor două Acorduri şi a subliniat susţinerea pe care ambele state o acordă valorilor comerţului liber”, a subliniat administraţia prezidenţială.

România, poziţie fermă privind acţiunile Coreei de Nord

Nu în ultimul rând, la întâlnirea de astăzi, preşedintele Iohannis l-a asigurat pe oficialul japonez de poziţia fermă a României privind acţiunile Coreei de Nord, care vin să încalce rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU.

„De asemenea, Preşedintele României şi Ministrul de Stat Nobuo Kishi au avut un schimb de vederi asupra evoluţiilor preocupante din Peninsula Coreeană. Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat poziţia fermă a României privind acţiunile Coreei de Nord, care sunt de natură să încalce rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate ONU”, se arată la sfârşitul comunicatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite