Klaus Iohannis l-a primit astăzi la Cotroceni pe ministrul german de Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmer.

Primirea oficialului german la Palatul Cotroceni va avea loc de la ora 10,30.  Este prima vizită efectuată de un oficial german în România.  După întâlnirea cu preşedintele, ministrul german de Externe va avea o întrevedere şi cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Klaus Iohannis şi Frank-Walter Steinmer  vor participa împreună şi la o expoziţie dedicată minorităţii germane ce va fi vernisată la Palatul Brukenthal din Sibiu.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat, în urmă cu două săptămâni, la Berlin, unde s-a întâlnit cu cancelarul german Angela Merkel.  Iohannis a efectuat prima sa vizită bilaterală în Germania în calitate de şef al statului.

Discuţiile au vizat aderarea României la spaţiul Schengen, iar rezultatele par a fi îmbucurătoare, chiar dacă Angela Merkel nu a oferit un orizont concret. Preşedintele Iohannis a avut o poziţie intransigentă când a fost întrebat despre problema migraţiei românilor în Germania.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite