Klaus Iohannis: Din păcate, situaţia din Ucraina se va degrada în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că potrivit evaluărilor sale şi ale şefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, situaţia din Ucraina „se va degrada în continuare”, de aceea este nevoie de sprijin umanitar pentru ţara vecină. Războiul din Ucraina, început după invazia rusă, este deja în a opta zi.

„Acest centru va fi un centru mare. Va permite centralizarea ajutoarelor şi trimiterea în Ucraina, dar şi în Republica Moldova. Acest centru va funcţiona mult timp.Noi credem că, din păcate, situaţia din Ucraina se va degrada în continuare, iar nevoia de ajutor va creşte semnificativ. E un centru de logistică umanitară, care va fi sub umbrela Ajutorului Umanitar European. România va avea rolul de gază. Va începe să lucreze în etape. Începem de la un centru care primeşte primele ajutoare, apoi se va dezvolta. Va lucra cu toţi actorii implicaţi”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu Ursula von der Leyen.

Şeful statului a subliniat că este nevoie de o coordonare între mulţi actori statali şi autorităţi, pentru a permite ajungerea ajutoarelor pe teritoriul Ucrainei.

„Acest lucru e important şi pentru coridorul care va asigura livrarea.  E nevoie de coordonare cu autorităţile centrale din Ucraina. Aceste lucruri vor fi foarte complicate. Noi începem de astăzi să lucrăm la aceste lucruri”, a completat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite