Klaus Iohannis, despre intrarea în luptă a lui Cioloş: Este un pas bun această platformă, dar este nevoie şi de alţi paşi. Mitingul de susţinere este foarte bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că platforma lansată de premierul Dacian Cioloş este un pas foarte bun, însă este nevoie de mult mai mutl de atât. Şeful statului a spus că Guvernul care se va forma după alegeri va fi unul politic. Totodată, Iohannis a apreciat mitingul de susţinere a alui Cioloş pe care îl va organiza PNL.

„Este un pas bun această platformă pentru că partidele se vor putea decide sau nu să susţină această platformă. Dar este nevoie şi de alţi paşi. Domnul Cioloş mi-a spus că intenţionează să lanseze această platformă. Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat şi sper să fie o bază de discuţie“, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că nu există o axă Iohannis-PNL-Cioloş, dar există o delimitare a celor care îşi doresc o clasă politică curată şi cei care se împotrivesc Justiţiei. „Nu cred că există o axă, dar în România sunt oameni şi partide care cred că este nevoie de o clasă politică curată. Există mult mai mulţi oameni care vor să eliminăm corupţia şi există ceilalţi care au un discurs anti-Justiţiei, care nu doresc să promoveze transparenţa. Eu mă implic în conştientizarea nevoii de reformă, de politică curată, dar nu mă vedeţi pe mine spunând „Votaţi acest partid“. Nu există niciun partid reformat, foarte modern, dar există partide care au înţeles nevoia de reformare, care se străduiesc cât se poate de bine“, a mai spus Iohannis. 

Şeful statului a apreciat mitingul de susţinere pe care îl organizează PNL pentur Cioloş. „Mitingul de susţinere este foarte bun în măsura în care PNL crede că valorile de acest Guvern corepund şi PNL“, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a spus însă că România va avea un Guvern politic după 11 decembrie. „După 11 decembrie, România va avea un premier politic, propus de partide politice. Premier tehnocrat înseamnă premier independent politic. Domnul Cioloş este independent politic pentru că eu l-am propus. Parlamentul a votat pentru văzând această desemnare. Vom avea un Guvern Ppolitic după alegerile“, a mai precizat Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite