Klaus Iohannis anunţă schimbarea orelor în care vârstnicii pot ieşi din casă. Ce ore au fost decise pentru dimineaţa şi seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunşat luni că urmează să fie dată o nouă ordonanţă militară în care să fie schimbată perioadele de timp în care persoanele de peste 65 de ani pot ieşi din casă.

„Persoanele de peste 65 de ani, având în vedere că vremea se încălzeşte, vor avea la dispoziţie două intervale zilnice: dimineaţă de la 7 la 11 şi seara de la 19 la 22”, a declarat Klaus Iohannis, în urma unei întrevederi cu mai mulţi miniştri din Guvernul Orban.  

Guvernul şi Iohannis au decis luarea unei decizii importante pentru sistemul de învăţământ, adică închiderea şcolilor până la toamnă pentru majoritatea elevilor. „Faptul că elevii s-ar duce la şcoală ar implica două riscuri mari: să ducă boala la şcoală şi să ducă boala de la şcoală acasă.S-a decis azi ca pentru majoritatea elevilor, grădiniţile, şcolile şi universităţile nu se vor mai redeschide. Nu se vor mai reîntoarce fizic la cursuri. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. Se vor redeschide în septembrie”

Un tratament diferit vor avea elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a. „Elevii din anii terminali vor putea reveni la şcoală după 2 iunie pentru a se pregăti de examenele naţionale. Normele de distanţare pot fi respectate. Nu ar fi posibil în şcolile noastre să se respecte distanţarea între elevi”, a completat Klaus Iohannis,

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite