Klaus Iohannis a numit-o pe Simina Tănăsescu judecător la CCR. Cui îi ia locul fosta consilieră a preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis o  propune pe fosta sa consilieră pe probleme juridice, Simina Tănăsescu, pentru un post de judecător la Curtea Constituţională a României.

Klaus Iohannis a semnat azi decretul prin care o propune pe Simina Tănăsescu pentru funcţia de judecător al CCR. „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 mai, decretul privind numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a doamnei Elena-Simina Tănăsescu pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019“, se anunţă într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Simina Tănăsescu (foto jos) a părăsit Palatul Cotroceni anul trecut, după un scandal public declanşat de Petre Lăzăroiu, judecător CCR, persoană pe care acum o înlocuieşte în instituţie. Lăzăroiu a acuzat presiuni asupra sa după ce consilierul Simina Tănăsescu l-a chemat în biroul său de la Facultatea de Drept şi i-a spus că există o cerere a unui cetăţean pentru ca preşedintele României să semneze un decret pentru revocarea lui Lăzăroiu de la CCR.

Simina Tănăsescu la CSM FOTO Eduard Enea

Simina Tănăsescu a respins acuzaţiile, iar un comunicat oficial al Cotroceniului a precizat că „nu au existat niciun fel de presiuni şi sunt complet neadevărate acuzaţiile aduse în acest sens“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite