Kelemen Hunor: UDMR a decis să înceapă negocierile pentru formarea unei coaliţii PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Facebook UDMR
Kelemen Hunor FOTO Facebook UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis pe Facebook că partidul pe care îl conduce a hotărât să înceapă negocierile cu PNL, PSD şi grupul minorităţilor din Parlament pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

„Luni ne-am consultat cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, iar în cadrul şedinţei online al Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Potrivit liderului UDMR, „această coaliţie are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituţiei – introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

Liderul de partid a amintit că „Uniunea militează ca reforma constituţională să asigure condiţiile reale pentru înfăptuirea unei justiţii independente”, a completat Kelemen Hunor.

Conducerea extinsă a PNL se reuneşte de la ora 19.00 la sediul din Modrogan. Liberalii ar trebui să decidă dacă vor să guverneze cu PSD sau cu USR. La întâlnirea de Birou Politic Naţional şi-a anunţat prezenţa şi Ludovic Orban, fostul preşedinte al liberalilor, care a nu a venit la ultimele şedinţe, de când a pierdut şefia partidului.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite