Kelemen: "Am vorbit cu Ponta. Avem nevoie de stabilitate, nu de certuri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor consideră că România are nevoie de stabilitate FOTO Mediafax
Kelemen Hunor consideră că România are nevoie de stabilitate FOTO Mediafax

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică seară că a vorbit cu cei mai importanţi lideri politici, inclusiv cu liderul PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea "va începe discuţii fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, şi nu de certuri şi de dispute politice sterile".

"Am discutat cu cei mai importanţi lideri politici în seara asta, inclusiv cu preşedintele PSD, Victor Ponta. Începând de mâine (luni - n.r.), pe baza programului nostru, pe baza proiectelor noastre, pe baza principiilor şi valorilor pe care noi le reprezentăm în Parlamentul României de 23 de ani, vom începe o discuţie fiindcă avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de decizii coerente şi nu avem nevoie de certuri, de dispute politice sterile". 

"Trebuie să ne îndreptăm cu faţa către alegători, cu faţa către cetăţeni şi fiecare decizie trebuie să reflecte aceste direcţii şi să meargă în această direcţie cu maximă responsabilitate", a declarat Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Kelemen a mai anunţat, duminică seară, la Miercurea CIuc, că UDMR a intrat în Parlamentul României, conform cifrelor din exit-poll-uri, cu peste cinci la sută,afirmând că "UDMR nu este un partid de cinci la sută, şi este un partid care reprezintă comunitatea maghiarilor din România".

"Trebuie să vorbim despre programul de guvernare,îi felicit pe cei care au câştigat alegerile, mă bucur că am intrat în Parlament, urmează să purtăm discuţii. Sunt convins că România are nevoie de o stabilitate politică, de o majoritate constituţională", a mai spus Kelemen la Realitatea TV, adăugând că este convins că "toată lumea o să ţină cont de votul popular".

"Noi vom avea o discuţie săptămâna viitoare cu colegiul meu. Vom avea o şedinţă săptămâna viitoare, vom discuta toate aspectele şi, dacă se va realiza o înţelegere, bineînţeles că voi susţine o propunere care va veni din partea majorităţii. Eu nu pot să iau o decizie singur. Trebuie să mergem pas cu pas, aşa cum se face de fiecare dată când vrei să construieşti ceva stabil".

De asemenea, Kelemen a ţinut să afirme că poziţia UDMR "nu s-a schimbat".


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite