Justificarea lui Ponta pentru propunerile sale: Parchetul a devenit „moşia” lui Daniel Morar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta a explicat de ce i-a propus pe Kovesi şi Niţu în fruntea Parchetelor FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta a explicat de ce i-a propus pe Kovesi şi Niţu în fruntea Parchetelor FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a explicat, înainte de începerea şedinţei de guvern, că a înaintat propunerilor pentru şeful DNA şi Parchetul General întrucât a constatat că Parchetul a devenit „moşia” lui Daniel Morar şi că acesta deţine monopolul asupra numirilor.

„Am constatat aseară că Parchetul a devenit moşia domnului Morar şi că dânsul spune pe cine numeşte, cum numeşte şi că, practic, noi constatăm un monopol în România. Monopolul asupra procurorilor aparţine domnului Daniel Morar.  În calitatea mea de ministru interimar al Justiţiei şi de prim-ministru, nu pot să asist pasiv la aceste lucruri. În baza legii, singura lege aflată în vigoare, pe baza căreia chiar şi domnul Morar a fost numit în funcţie, a făcut şase propuneri pentru funcţiile de conducere, iar CSM trebuie să se întrunească şi, conform legii, să dea un aviz, pozitiv sau negativ, dar nu cred că putem accepta ca cineva, o singură persoană, să încalce sau să rescrie legea pentru a-şi păstra un monopol asupra unei instituţii, Parchetul, care trebuie să nu aparţină nici partidelor, dar nici unui singur om”, a spus Ponta.

El a susţinut că propunerile formulate pentru numirea procurorilor sunt în acest sens şi a apreciat că a făcut ceea ce este bine pentru guvern şi stabilitate politică, precum şi pentru stabilitatea sistemului de justiţie. 

Mai mulţi miniştri liberali nu au fost prezenţi la şedinţa de astăzi a Guvernului, unii dintre ei părăsind Palatul Victoria pentru a merge către sediul USL, iar alţii, deşi aflaţi în clădirea Executivului, au rămas pe holuri pentru a discuta la telefon. 

Aflaţi la Palatul Victoria înaintea şedinţei Executivului, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, au părăsit Guvernul cu câteva zeci de minute înainte de începerea reuniunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite