Joe Biden, vicepreşedintele SUA: Succesul României ca partener democratic cu un puternic stat de drept este vital pentru mediul de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, alături de vicepreşedintele american Joe Biden FOTO facebook/victor.ponta
Premierul Victor Ponta, alături de vicepreşedintele american Joe Biden FOTO facebook/victor.ponta

Vicepreşedintele american Joe Biden a menţionat, marţi, în cadrul întâlnirii cu premierul român Victor Ponta, că succesul României ca partener democratic, cu un puternic stat de drept, este ”vital” pentru mediul de afaceri şi reprezintă un interes comun, se arată într-un comunicat al Casei Albe, potrivit Mediafax.

Conform comunicatului, Joe Biden i-a mulţumit prim-ministrului român pentru sprijinul constant, acordat în cadrul mai multor provocări regionale, inclusiv în Afganistan, cât şi prin găzduirea unei baze de apărare antirachetă la Deveselu, în sprijinul NATO.

Vicepreşedintele american a apreciat că sprijinul ţării noastre demonstrează "dedicarea neclintită a României, ca partener bilateral şi aliat NATO, pentru consolidarea securităţii regionale şi internaţionale".

Cei doi oficiali au discutat si asupra necesităţii extinderii comerţului şi investiţiilor între cele două state.

Conform comunicatului remis de Casa Albă, premierul român şi vicepreşedintele american au recunoscut importanţa negocierilor din cadrul Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii, care are potenţialul de a "genera creşteri semnificative" în numărul locurilor de muncă, susţinute prin comerţul şi investiţiile dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Premierul se află într-o vizită oficială la Washington, în perioada 21-23 octombrie.


Citeşte şi:

 Ponta, după întâlnirea cu Biden: L-am asigurat că Justiţia va fi scoasă din bătăliile politice

Premierul Victor Ponta a fost invitat marţi, imediat după întâlnirea de la Casa Albă cu vicepreşedintele american Joe Biden, la RTV, unde a dezvăluit temele care au fost tratate în cadrul întâlnirii.

Ponta: Biden mi-a transmis că România rămâne pentru SUA un aliat important în regiune

Premierul Victor Ponta a vorbit, marţi, din Statele Unite, despre vizita pe care a efectuat-o şi despre întâlnirea cu vicepreşedintele american Joe Biden.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite