Jean-Claude Junker, la întâlnirea cu Viorica Dăncilă: Reveniţi la un discurs politic normal în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu premierul Viorica Dăncilă cu care a discutat despre evoluţia pregătirilor din procesul de preluare a preşedinţiei Consiliului UE de către România, dar şi despre modificările aduse în Parlament sistemului judiciar. Liderul european i-a transmis prim-ministrului „să se revină la un discurs politic normal în România”.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, la întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junkerm dar şi cu prim-vice-preşedintele CE, Frans Timmermans, Viorica Dăncilă „a prezentat ultimele evoluţii în ceea ce priveşte reforma şi modificările din sistemul judiciar şi a arătat ca finalizarea MCV rămânere un obiectiv important pe agenda guvernamentală”.

În replică, Jean-Claude Junker i-a cerut premierului Viorica Dăncilă ca o revenire la un discurs politic normal în România. 

„Preşedintele Juncker şi doamna Dăncilă s-au concentrat pe discuţia asupra pregătirii Preşedinţiei române a Consiliului UE din în prima jumătate a anului 2019, care va veni într-un moment important pentru Uniunea Europeană. De asemenea, ei au discutat propunerea Comisiei privind bugetul UE, îmbunătăţiri privind fondurile structurale şi politica economică. (...) Preşedintele Juncker a încurajat-o pe prim-ministru să acţioneze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în ţară, mai ales în perspectiva Preşedinţiei Consiliului UE”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, arată digi24.ro.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite