Dăncilă a prezentat evoluţia modificărilor din sistemul judiciar şi a cerut Comisiei Europene ajutor pentru pesta porcină şi inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar şi cu comisiarii europeni pentru buget, agricultură şi politică regională. Aceasta a menţionat că finalizarea MCV-ului rămâne prioritară şi a subliniat  problemele cu care se confruntă România în prezent, cerând ajutor de la Comisia Europeană pentru pesta porcină şi inundaţii şi urmând să primească un răspuns săptămâna viitoare.

UPDATE: La întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junkerm dar şi cu prim-vice-preşedintele CE, Frans Timmermans, Viorica Dăncilă a prezentat ultimele evoluţii în ceea ce priveşte reforma şi modificările din sistemul judiciar şi a arătat ca finalizarea MCV rămânere un obiectiv important pe agenda guvernamentală.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, printre temele de discuţie numârându-se politicile agricole comune de la nivel european, stadiul pregătirilor pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, dar şi problemele cu care se confruntă România în acest moment, precum pesta porcină şi inundaţiile.

„Referitor la pesta porcina africană, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală a menţionat faptul că aceasta a debutat în Polonia şi că ia în considerare modalitati de oferi ajutor ţării noastre. În ceea ce priveşte inundaţiile, premierul României şi comisarul  Phil Hogan au convenit că săptămâna viitoare se va discuta cu ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale din România, Petre Daea, despre ajutorul pe care îl poate oferi Comisia Europeană ţării noastre. Vor fi analizate efectele schimbarilor climatice asupra sectorului agricol în ansamblu, pe lângă inundaţii urmând a fi luate în considerare şi seceta care afectează alte state membre”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 

Totodată, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire şi cu Günther Oettinger, comisarul european pentru Buget şi Resurse Umane, unde „a subliniat faptul că România  poate contribui la facilitarea obţinerii unui acord politic asupra Cadrului Financiar Multianual post-2020 prin organizarea, la Bucureşti, la sfârşitul lunii octombrie, a unei conferinţe internaţionale privind viitorul politicii de coeziune”. 

Premierul nu s-a întâlnit însă cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker, aşa cum era anunţat în program. 

***

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, va efectua, în perioada 9-10 iulie 2018, o vizită de lucru la Bruxelles, prilej cu care va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, va avea discuţii cu doamna Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, domnul Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, şi domnul Günther Oettinger, comisar european pentru buget şi resurse umane", a anunţat luni Executivul.

Vizita la Bruxelles urmăreşte intensificarea dialogului Guvernului cu instituţiile europene, în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

„Înaltul oficial român va reitera angajamentul ferm al autorităţilor române de a asigura un mandat de succes, va evidenţia obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea şi promovarea interesului comun european, la asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre, precum şi la reapropierea cetăţenilor de Uniunea Europeană", precizează Guvernul.

Alte teme abordate vor fi "aspecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe politica de coeziune şi politica agricolă comună".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite