Israelul dă asigurări că va sprijini România în aderarea la Schengen

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire cu omologul israelian, Eli Cohen, care a dat asigurări ca statul pe care îl reprezintă va sprijini România în obiectivul de aderare la spațiul Schengen.

Bogdan Aurescu a avut discuții cu omologul israelian Foto Mediafax / Hepta
Bogdan Aurescu a avut discuții cu omologul israelian Foto Mediafax / Hepta

Ministrul Cohen a exprimat apreciere pentru relația deosebit de apropiată cu România și a mulțumit pentru solidaritatea manifestată constant de țara noastră, cel mai recent prin condamnarea atentatului din Ierusalim, din 27 ianuarie 2023. 

Ministrul Bogdan Aurescu a mulțumit pentru susținerea obiectivului României de aderare la spațiul Schengen, inclusiv în dialogul bilateral al Israelului cu Austria. Șeful diplomației israeliene a asigurat că va sprijini activ, în continuare, acest obiectiv important al părții române. 

Cei doi au discutat și despre cele mai recente evoluții regionale, cu accent pe situația din Iran, ministrul român de Externe informând despre susținerea pachetelor de sancțiuni ale UE privind acest stat pentru încălcările drepturilor omului și respectiv pentru implicarea în sprijinirea Rusiei prin livrarea de drone folosite pentru bombardarea obiectivelor civile din Ucraina.

Totodată, cei doi miniștri au discutat despre implicațiile complexe ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, ministrul israelian apreciind eforturile României la nivel regional, în special în ceea ce privește gestionarea fluxului de refugiați.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri