Ionuț Stroe: Zvonul auzit de domnul Ciolacu nu există. Nu am discutat despre posibilitatea de a schimba conducerea ANRE

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat pentru News.ro, că zvonul auzit de liderul PSD cu privire la scopul întâlnirii liderilor PNL la Sinaia nu există. Ionuț Stroe a afirmat că discuțiile pe energie au fost unele tehnice care au vizat identificarea de soluții.

Purtătorul de Cuvânt al PNL, răspunde acuzațiilor liderului PSD FOTO: Inquam Photos
Purtătorul de Cuvânt al PNL, răspunde acuzațiilor liderului PSD FOTO: Inquam Photos

Ionuț Stroe susține că liderii PNL s-au întâlnit la Sinaia pentru a analiza și discuta ”chestiuni legate de roate problemele guvernării, dar şi despre moduri mai bune în care această coaliţie poate să funcţioneze”.

Conform purtătorului de cuvânt al PNL, printre subiectele discutate în cadrul întâlnirii s-a regăsit problema energiei în România, însă „discuțiile au caracter tehnic, şi au vizat posibilităţile de a găsi soluţii aplicabile în practică, acum, până la 1 septembrie, care să protejeze atât consumatorii casnici cât şi companiile”.

Acesta a subliniat faptul că zvonul auzit de liderul PSD nu există: „Pur şi simplu zvonul auzit de domnul Ciolacu nu există”. 

Ionuț Stroe: Nu am discutat despre posibilitatea de a schimba conducerea ANRE

Deputatul PNL a precizat că ANRE este cea mai importată instituție care poate reglementa piața energiei și ar trebui să vină cu soluții sau să își asume un rol mai activ.

„ANRE este cea mai importantă instituţie care poate face politici în materie de reglementare a pieţei energiei şi, la fel ca celelalte instituţii care sunt solicitate în acel comitet interministerial, trebuie să vină cu soluţii şi să îşi asume un rol mult mai activ. Indiferent de câte întâlniri am avea noi sau PSD, indiferent de locul unde sunt, la munte la mare, la Bucureşti sau altă parte, atriubuţiile ANRE rămân aceleaşi, iar legislaţia referitoare a îndatoririle ANRE este foarte clară” , a precizat acesta pentru News.ro.

În ceea ce privește schimbarea președintelui ANRE, Stroe a specificat că instituția este sub control parlamentar, iar conducerea este asigurată de PSD. 

 ”ANRE este sub control parlamentar, iar conducerea ANRE este asigurată de PSD. Nu am discutat noi, liberalii despre posibilitatea de a schimba conducerea ANRE”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PNL. 

Ciolacu, săgeți către partenerii de coaliție

Marcel Ciolacu a trimis săgeți către partenerii de guvernare, fiind nemulțumit că aceștia pregătesc strategii de atacare a miniștrilor PSD, însă subliniază că nu se va rupe Coaliția.

Nu am vrut să vin aici cu un joc politic. Înțeleg că colegii noștri de coaliție fac niște ședințe pe la Sinaia, unde hotărăsc să vină cu atacuri la șeful ANRE, la Ciolacu, Grindeanu și Rafila. Eu înțeleg că politica este mai mult decât un sport alb (...) Nu sunt un fan al celor de la ANRE, ba din contră, dar fostul premier Florin Cîțu și ministrul Energiei au fost avertizați și au ignorat”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni dimineață. 

Reprezentantul PSD a mai subliniat că PNL e de vină pentru apariția „șmecherilor din energie”. „Marea guvernare de dreapta a făcut o tâmpenie, a creat din nou șmecheri în energie. În doi ani au făcut datorii de 200 de miliarde de lei, e inacceptabil. N-ar vrea Cîțu și Orban să ne lămurească cum au făcut cu energia și cu împrumuturile?”, a mai afirmat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite