Ciolacu, săgeți către PNL: Fac niște ședințe pe la Sinaia, unde hotărăsc să vină cu atacuri

0
Publicat:

Marcel Ciolacu a trimis săgeți către partenerii de guvernare, fiind nemulțumit că aceștia pregătesc strategii de atacare a miniștrilor PSD, însă subliniază că nu se va rupe Coaliția.

Marcel Ciolacu trimite săgeți către PNL și premierul Ciucă FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu trimite săgeți către PNL și premierul Ciucă FOTO Mediafax

Nu am vrut să vin aici cu un joc politic. Înțeleg că colegii noștri de coaliție fac niște ședințe pe la Sinaia, unde hotărăsc să vină cu atacuri la șeful ANRE, la Ciolacu, Grindeanu și Rafila. Eu înțeleg că politica este mai mult decât un sport alb (...) Nu sunt un fan al celor de la ANRE, ba din contră, dar fostul premier Florin Cîțu și ministrul Energiei au fost avertizați și au ignorat”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni dimineață. 

Ciolacu a spus că Nicolae Ciucă este primul care trebuie să mute în scenariul remanierii și că nu crede că premierul ar lua o decizie fără consultarea sa.

V-am spus cam ce aud și eu pe surse. Nici nu mă deranjează măcar. Coaliția nu se rupe, ea va funcționa, dar vor exista și remanieri. Dacă eram premier, eu, Marcel Ciolacu colegii mei îmi săreau în cap să fac niște remanieri, dar în acest moment primul ministru nu a venit cu nicio propunere. Nu cred că este cazul să remanieze fără să anunțe. Nu cred că domnul prim-ministru Ciucă va face vreodată o remaniere fără să mă anunțe. În ceea ce privește miniștrii PSD, întotdeauna este loc de mai bine. Este posibil ca și un ministru PSD să fie remaniat, dar nu este o tragedie. Vom vedea când va veni primul ministru cu o propunere de remaniere”, a completat liderul

Virgil Popescu, în continuare ținta criticilor

Ciolacu a continuat tonul critic la adresa ministrului Virgil Popescu, ținta preferată a PSD pentru atacuri. „Responsabilitatea este a Ministerului Energiei pentru că ei sunt promotorii actului legislativ, vin cu OUG. În opinia mea, dl ministru Virgil Popescu are responsabilitatea ca până la 1 septembrie să vină cu un act normativ care să reglementeze...Repet, perioada în care energia este deja vândută și perioada următoare unde energia nu este vândută și cred că este cazul să venim cu o perspectivă până în anul 2025”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă va rămâne în vigoare compensarea, liderul PSD a spus: „Din punctul meu de vedere este ca până la 1 septembrie să se vină cu un act normativ. Această compensare, eu v-am spus doar o scăpare din ea cu acel preț mediu, nu cred că mai este de actualitate, ținând cont de impactul deja solicitat de către Ministerul Energiei. (...) Trebuie venită cu o reglementare a prețului”.

Reprezentantul PSD a mai subliniat că PNL e de vină pentru apariția „șmecherilor din energie”. „Marea guvernare de dreapta a făcut o tâmpenie, a creat din nou șmecheri în energie. În doi ani au făcut datorii de 200 de miliarde de lei, e inacceptabil. N-ar vrea Cîțu și Orban să ne lămurească cum au făcut cu energia și cu împrumuturile?”, a mai afirmat Ciolacu.

Ministerul Energiei și ANRE ar trebui să vină azi cu date exacte și propuneri de îmbinătățire a legislației pentru combaterea efectelor crizei energetice.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite