Stroe: „Politizarea şi propaganda în cazul Bîstroe trebuie să înceteze”. Grindeanu anunță pregătirea navelor pentru măsurători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că trebuie să înceteze „politizarea şi propaganda” pe tema canașului Bîstroe. În același timp, ministrul Transporturilor anunță că navele sunt pregătite pentru a face măsurători pe canalul navigabil. 

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

  „Trebuie să înţelegem cu toţii, la nivelul societăţii, al clasei politice şi al presei, că abordarea panicardă şi distorsionată a unor teme în spaţiul public în aceste zile e profund nocivă. Vedem speculate intoxicări pe subiecte care ştim bine că întotdeauna se rezolvă cu respectarea legii şi a procedurilor, cu dialog interinstituţional coerent şi cu atenţie la contextul geopolitic în care ne aflăm. Politizarea şi propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze. La fel şi pe restul de subiecte anti-Ucraina care sunt împinse, în mod forţat, într-o poleială propagandistică, manipulatoare", a scris Ionuț Stroe pe Facebook.

Reprezentantul liberal a mai transmis că „acest nou zgomot al portavocilor Moscovei vine în contextul vizitei preşedintelui american şi al discuţiilor purtate cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu ceilalţi şefi de state din formatul B9 - în contextul lumii civilizate adică, al consolidării relaţiilor şi parteneriatelor strategice cu NATO şi UE".

„Trebuie să ne opunem ferm încercărilor disperate ale unora de a alimenta acest război hibrid, a cărui componentă informaţională - de fake news şi propagandă rusească - are singurul scop de a zdruncina principiile democraţiei, ale siguranţei românilor şi ale apartenenţei noastre la alianţele şi structurile care condamnă crimele împotriva umanităţii ale regimului Putin. Lumea civilizată luptă pentru dreptul la viaţă, iar locul nostru trebuie să rămână de această parte", a transmis liberalul.   

Ministrul Transporturilor anunță că navele pentru măsurare sunt pregătite

„Noi suntem pregătiți! Trei nave ale AFDJ Galați- dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile- așteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit unor surse politice, partea ucraineana așteaptă răspunsul ministrului Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, pentru organizarea unei întâlniri tehnice. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite