Ionuţ Stroe critică USR pe tema comentariilor privind securitatea naţională: Nu are agendă şi preşedinte. A preluat un subiect care nu există

0
0
Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos
Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a criticat USR, după ce formaţiunea politică din Opoziţie a comentat informaţiile apărute în spaţiul public privind pachetul de legi pentru securitatea naţională.  Potrivit liberalului o dezbatere pe o temă majoră, precum securitatea naţională, nu se poate face pe cioturi de text, iar USR a preluat din oportunism un subiect care nu există, fiind un partid care „nu are o agendă” şi „nu mai are preşedinte”.

„O dezbatere pe o temă majoră, precum securitatea naţională, nu se poate face pe cioturi de text şi pe bucăţi de ştiri. Un proiect de lege sau mai multe proiecte de lege, din orice domeniu, care nu au ajuns la o formă matură şi închegată nu pot reprezenta o bază serioasă de discuţii”, a scris purtătorul de cuvânt al liberalilor pe Facebook, explicând că a văzut „acelaşi model de falsă-discuţie în legătură cu ”încorporarea obligatorie”. Totul neoficial, doar din zvonuri. Şi nu a ieşit nimic bun de acolo, doar mai multă panică pe fondul unui război”. 

Liberalul mai argumentează că „cei care au răbdare şi cumpătare nu se pot implica într-o discuţie serioasă doar pe texte apărute pe surse. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre USR. Un partid care nu are o agendă, nu mai are preşedinte şi care nu propune nimic a preluat un subiect care nu există. Din nou din oportunism. Nu este prima oară când, pentru capital politic ieftin, cei din USR se aruncă gratuit asupra unor subiecte, fără a face măcar o verificare. Pot spune şi afirma orice care susţine un slogan dramatic, fără să-i mai intereseze realitatea”. 

Stroe a mai completat faptul că „este necesar să avem legi moderne pentru securitatea naţională şi la timpul potrivit vom avea această dezbatere împreună, aşezat, cu propunerile în faţă”, afirmând însă că „până atunci îi lăsăm pe colegii din opoziţie care nu au alte subiecte să-şi inventeze panici şi să îşi ridice singuri mingi la fileu”. 

Recent, în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la un draftul Legilor Securităţii Nationale pregătite de Coaliţie, care trebuie să ajungă în Parlament. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite