Ionel Dancă: Au fost oprite toate angajările în funcţii publice de la nivelul Cancelariei, vom propune reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dancă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Dancă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, anunţă că au fost oprite toate angajările în funcţii publice de la nivelul Cancelariei şi al instituţiilor subordonate, urmând a se promune, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

„Vreau să facem împreună o #CancelarieTIP la Guvernul României. Alături de Premierul Ludovic Orban, îmi doresc să facem la Cancelaria Prim-ministrului un aparat de lucru suplu şi eficient, bazat pe trei principii fundamentale pentru o bună guvernare liberală: Transparenţă, Integritate şi Profesionalism (TIP)”, a scris, miercuri, pe Facebook, Ionel Dancă.

Acesta explică faptul că Transparenţa se va manifesta prin comunicare permanentă. „Transparenţa - Voi folosi orice prilej şi voi comunica ori de câte ori va fi nevoie tot ceea ce facem la Cancelaria Prim-ministrului Ludovic Orban, începând cu agenda de lucru zilnică a Prim-ministrului, programul întâlnirilor de la Cancelarie şi proiectele aflate în lucru la nivelul Cancelariei. Integritatea - Respectarea regimului incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese este o condiţie obligatorie pentru orice demnitar şi funcţionar angajat în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului şi nu va fi tolerată nicio o abatere de la această normă legală iar orice încălcare a acestui regim va duce la demiterea imediată a celor aflaţi în această situaţie. Profesionalism - Angajările în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului aflat în coordonarea Cancelariei vor fi publice, pe bază de concurs, printr-o evaluare independentă a competenţelor celor înscrişi”, a mai anunţat Dancă.

Porivit acestuia, au fost oprite toate angajările în funcţii publice de la nivelul Cancelariei şi al instituţiilor/agenţiilor subordonate, iar împreună cu Secretariatul General al Guvernului se va propune în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

”Numirile politice în funcţiile de demnitate publică la nivelul Cancelariei Prim-ministrului şi la conducerea instituţiilor şi agenţiilor din subordine vor trebui să respecte aceleaşi principii de integritate şi de profesionalism. Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituţiilor şi a agenţiilor/companiilor aflate sub autoritatea Guvernului, de la numiri strict politice clientelare fără nicio pregătire profesională la promovarea unor oameni politici profesionişti în domeniul lor de competenţă. Facem curăţenie după mizeria politică lăsată de PSD în administraţia publică şi la conducerea multor instituţii şi companii!”, a mai scris Dancă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite