Ion Iliescu: Ce a apărut în plus din vară până acum ca să existe motivare pentru suspendarea lui Băsescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul/Ion Iliescu
Foto Adevarul/Ion Iliescu

Fostul şef al statului Ion Iliescu a declarat, vineri, că, din vară şi până în prezent nu a apărut niciun motiv pentru care preşedintele Traian Băsescu să fie suspendat din funcţie.

Întrebat dacă el consideră oportună o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu, Ion Iliescu a răspuns: "Nu-s convins de această chestiune. Trebuie argumentată. A fost recent o încercare în timpul verii...".

"Ce a apărut în plus din vară până acum ca să existe motivare? Asta trebuie să fie problema de fond pentru noi?", a adăugat Iliescu.

În opinia sa, USL trebuie să se concentreze pe alegerile parlamentare şi formarea unei majorităţi stabile.

"De ce avem nevoie de scormonire a unor chestiuni când nu există motivaţie? Eu nu văd motivaţie anume pentru un asemenea pas", a mai spus preşedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a susţinut, însă, că "de facto" Traian Băsescu a fost demis la referendumul din 29 iulie, iar Curtea Constituţională nu a avut motive constituţionale reale pentru a respinge acest lucru. Iliescu a invocat în acest sens datele ultimului recensământ al populaţiei.

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, referindu-se la ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Băsescu, că "mulţi dintre politicienii români ar face bine dacă ar scăpa de obsesia care îi bântuie de dimineaţă până seara".

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat, la fel ca liderul PNL Crin Antonescu, că nu e cazul unei noi suspendări.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite