Iohannis, pregătit să fie uns în fruntea PNL: „Dacă nu obţinem 20%, automat voi prelua conducerea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PNL, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Liderii PNL, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi, la emisiunea „Evenimentul Zilei“, că există posibilitatea ca liderul liberal Crin Antonescu să renunţe la şefia partidului, dar să rămână în continuare candidat la prezidenţiale.  De asemenea, în cazul în care liberalii nu îşi ating obiectivul propus la europarlamentare, Iohannis a subliniat că ar prelua conducerea partidului după demisia lui Antonescu.

„În cazul pur ipotetic în care nu obţinem 20% la europarlamentare, automat voi prelua conducerea partidului. Se pune problema dacă în timpul rămas până la prezidenţiale se poate organiza un Congres foarte rapid. Cu Congres e foarte riscant, fără Congres e mai puţin democratic, dar ar fi o perioadă de trecere. Indiferent ce se întâmplă, PNL va avea candidat la Preşedinţe. În scenariul foarte puţin probabil, Antonescu poate renunţa la conducerea partidului, dar să rămână candidatul partidului, în ideea de a coagula opţiunile dreptei“, a explicat Iohannis.

Întrebat dacă au existat discuţii privind unificarea dreptei, prim-vicepreşedintele PNL a vorbit despre o serie de contacte informale, dar a admis că liderii partidelor de dreapta nu au avut o întâlnire propriu-zisă.

„Optimă ar fi coagularea forţelor de dreapta. Mai devreme sau mai târziu se va întâmpla acest lucru. Au existat contacte punctuale cu aluzii, dar nu s-au aşezat oamenii la masă să discute. Declaraţiile publice sunt contacte informale, fiecare dă mesaje şi spune cum vede lucrurile. Îmi imaginez că se va lucra în etape“, a mai spus Iohannis.

„Discuţiile vor avea loc după europarlamentare, însă cunoscând ambiţiile politicienilor noştri nu ştiu dacă vom reuşi să avem o alianţă de dreapta. Cred că mai degrabă se va forma pentru turul al doilea“, a conchis el.

Iohannis: Cred că Tăriceanu va reveni în PNL. Ar fi rezonabil să fie reprimit

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi, la emisiunea „Evenimentul Zilei“, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar putea reveni în rândul liberalilor, însă a avertizat că ar fi puţin probabil ca acesta să deţină o funcţie importantă.

Tăriceanu se vrea înapoi în PNL: Nu am trădat PNL. Sunt revoltat de atitudinea lui Antonescu. Este nevoie de un Congres extraordinar

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le transmite o scrisoare deschisă foştilor săi colegi liberali, prin care arată că actuala conducere, sub tutela lui Crin Antonescu, este deficitară, de aceea este nevoie de un Congres extraordinar care să schimbe politica PNL.

Tăriceanu vrea vacanţă pentru aleşi în campania electorală. Liberalii spun „Nu“

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus colegilor săi din Camera Superioară a Parlamentului să urmeze modelul deputaţilor şi să suspende lucrările în campania electorală dinanitea alegerilor europarlamentare. Foştii săi colegi liberali nu sunt de acord.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite